Platform New Oriental Livestream melancarkan aplikasi bebas

Platform siaran langsung Beijing New Oriental Education-Oriental Selection, baru-baru ini melancarkan aplikasi yang berdiri sendiri. Mengenai perkara ini, New Oriental Education menyatakan pada 25 Agustus: “Semua perniagaan baru sedang dalam proses persiapan dan kemajuan, dan tidak mudah untuk mengungkapkan lebih banyak perincian buat masa ini.”

Aplikasi ini terdiri daripada empat lajur di bahagian bawah: “Pilih”,” kategori”, “keranjang belanja” dan “Pesanan Saya”. Antaranya, “Pemilihan” setara dengan cadangan laman utama, dan bahagian “Klasifikasi” adalah carian terperingkat. Pada masa ini, 8 dari 11 kategori berkaitan dengan makanan ringan, makanan segar, dan produk pertanian. Dapat dilihat bahawa aplikasi pilihan Oriental masih terutama menjual makanan.

Oriental Selection
(Sumber: Oriental Optimal)

Produk di aplikasi Dongfang Optimal pada dasarnya sama dengan produk di Douyin Douyin versi daratan China. Harga kebanyakan produk yang dikendalikan sendiri tetap tidak berubah, dan harga produk yang tidak dikendalikan sendiri tetap tidak berubah berbanding dengan platform utama China seperti Taobao dan JD.com. Walau bagaimanapun, terdapat sebilangan kecil produk dalam APP dengan “potongan terhad”. Sebagai contoh, anggur perkahwinan berharga 69 yuan di Douyin, tetapi harga asalnya adalah 59 yuan dalam aplikasi baru. Dengan kupon tambahan, pengguna boleh mendapatkan produk dengan harga hanya 39 yuan.

Antara muka keseluruhan aplikasi Dongfang Optimal agak mudah. Tidak ada iklan pop-up dan ciri terhad untuk membeli-belah. Buat masa ini, fungsi siaran langsung masih belum dibuka.

Aplikasi bebas dapat membantu peminat New Oriental menikmati pengalaman membeli-belah yang lebih baik dan mengurangkan kos operasi syarikat.

Lihat juga:Pengerusi New Oriental Education mendedahkan gaji pasukan siaran langsung

Pada akhir bulan Julai, New Oriental Education mengeluarkan laporan kewangan tahun fiskal 2022, menunjukkan bahawa jumlah pendapatan bersih syarikat pada Q4 tahun fiskal 2022 adalah AS $524 juta, penurunan tahun ke tahun sebanyak 56.8%, dan kerugian bersih AS $189.3 juta. Michael Yu, pengasas New Oriental Education, mengatakan bahawa pada tahun fiskal 2022, syarikat itu menyusun semula perniagaan dan operasi utamanya dan kini telah memasuki tahap baru.