Projek Galaxy dinamakan semula sebagai Galxe, berkembang menjadi ekosistem

Projek Galaxy, rangkaian data sijil digital Web3, mengumumkan pada 6 September bahawa ia dinamakan semula sebagai Galxe, yang bertujuan untuk menunjukkan bahawa ia telah berkembang dari projek ke ekosistem.

Dua tahun yang lalu, Charles Wayn dan Harry Zhang mengasaskan Project Galaxy, yang menyatukan sekumpulan usahawan bersiri yang mempercayai kekuatan Web 3. Sejajar dengan misinya untuk membina infrastruktur yang terdesentralisasi, platform tersebut menyatakan dalam penjenamaan semula bahawa peralihan ini menekankan dedikasi untuk memperluas dunia Web3 yang indah dan misterius selangkah demi selangkah.

“Penjenamaan semula dari Galaxy Project ke Galxe bukan hanya langkah pemasaran, tetapi kemajuan dan evolusi semula jadi. Kami bukan lagi’projek’ tetapi ekosistem yang matang di Web 3. Begitu juga, logo kami telah matang dari tiga garis lurus ke komet terbang,” kata Anne Ouellet, CMO Galxe.

Galxe telah mencapai banyak tonggak, termasuk melancarkan token sendiri ($gal), yang diberikanAnugerah Projek Tahunan Binance Launchpool,Dan mengumumkan lebih daripada 4.2 juta pengguna Galxe ID di platformnya. Pencapaian terbesarnya setakat ini termasuk bekerja dengan 762 perjanjian dan komuniti, menjalankan lebih daripada 5,000 “aktiviti berasaskan sijil” dan membuat token dolar tempatannya tersedia untuk diperdagangkan di bursa cryptocurrency teratas di dunia.

Lihat juga:Galaxy merancang untuk bekerjasama dengan AlterVerse untuk mewujudkan ruang bandar langit baru

Dengan pencapaian ini, mereka telah berkembang dari “projek” dan beralih kepada ekosistem yang maju sepenuhnya. Ekosistem ini merangkumi banyak cabang Web3, termasuk infrastruktur, NFT, DeFi, dan GameFi, dan berkembang menjadi pengembaraan digital yang lengkap.