Pusingan pembiayaan MINIEYE Bags D3, pusingan pembiayaan D berjumlah lebih daripada AS $120 juta

Pembangun penyelesaian pemanduan pintar MINIEYE mengumumkan pada hari IsninPusingan pembiayaan D3 selesai, yang diketuai oleh Cathay Pacific Capital, diikuti oleh NIO Capital dan sub-dana Shenwan Hongyuan. Setakat ini, pembiayaan Siri D Minieye berjumlah 800 juta yuan ($120.4 juta).

MINIEYE menyatakan bahawa keseluruhan pusingan dana yang dikumpulkan akan digunakan untuk menyatukan kedudukan utama syarikat dalam bidang pemanduan pintar yang dihasilkan secara besar-besaran di China, terus memperluas timbunan teknologi teras, dan mempercepat proses penyelidikan dan pengembangan penyelesaian pemanduan autonomi peringkat tinggi.

MINIEYE memfokuskan pada inovasi dan pengembangan teknologi timbunan penuh pemanduan autonomi, dan berkomitmen untuk teknologi canggih untuk pengeluaran besar-besaran.

Sebagai tindak balas kepada pelbagai keperluan segmen pasaran yang berbeza dan pemanduan autonomi, MINIEYE telah membentuk produk dan penyelesaian ADAS L0-L2 iSafety, penyelesaian bantuan pemanduan pintar L2 +/L2 ++ iPilot, persepsi kokpit pintar dan penyelesaian interaksi iCabin, dan peta berketepatan tinggi Empat produk utama termasuk perkhidmatan kemas kini crowdsourcing IMAP.

Lihat juga:Syarikat memandu pintar MINIEYE menyelesaikan pusingan pembiayaan D2

MINIEYE telah mencapai pengaturan kerjasama dengan lebih daripada 40 pengeluar kenderaan. Pelanggan pengeluaran besar-besaran termasuk pengeluar NEV China NIO dan Hozon Auto, serta syarikat kereta tradisional terkemuka seperti Geely dan BYD. Sebanyak hampir 100 projek pengeluaran besar-besaran telah dikontrak. Pada tahun 2021, penghantaran produk pemanduan pintarnya melebihi 400,000 set.

John Li, rakan kongsi Cathay Pacific Capital, mengatakan: “Minieye berada di peringkat teratas dalam pangsa pasar pemanduan berbantu kenderaan komersial. Selain itu, ia juga telah memasuki pasar kereta penumpang dan syarikat kereta tenaga baru dan telah memperoleh banyak pembelian sentinel projek. Saya percaya bahawa dengan sokongan sumber dan dana strategik, firma itu dapat terus menyediakan pelanggan dengan produk yang selamat dan boleh dipercayai dan mewujudkan lebih banyak nilai jangka panjang untuk industri automotif. “