Realme Watch 3 bakal debut 18 Julai ini

Syarikat elektronik pengguna China realme mengumumkan realme Watch 3 yang akan datang melalui Twitter pada 13 Julai, peranti yang kini muncul diRealme official website india.

Realme Watch 3 akan menyokong panggilan Bluetooth, dengan paparan yang lebih besar daripada realme Watch 2. Menurut laman web syarikat itu, jam tangan itu akan dikeluarkan secara rasmi pada 18 Julai ini.

Berdasarkan tip sebelum ini, realme Watch 3 akan hadir dengan bateri 340 mAh. Sebagai perbandingan, realme Watch 2 menggunakan bateri 315 mAh dan bertahan sehingga 12 hari dengan satu caj.

Realme Watch 2 dilengkapi dengan skrin LCD warna 1.4 inci, 320 × 320 piksel dengan kecerahan puncak hingga 600 nits. Ia menyokong 90 mod latihan, dengan pengukuran denyutan jantung automatik, pengukuran denyutan jantung masa nyata 24 jam, penggera denyutan jantung rendah, pengukuran oksigen darah, pengesanan tidur dan fungsi lain.

Jam tangan realme 2 (Kredit gambar: realme)

Tahun lalu, realme Watch 2 Pro dilancarkan bersama dengan realme Watch 2. Yang pertama dilengkapi dengan skrin LCD warna 1.75 inci, 320 × 385 piksel dengan kecerahan puncak 600 nits. Ia juga menyokong 90 mod latihan, dengan fungsi seperti pengukuran degupan jantung automatik. Dan ia mempunyai kapasiti bateri yang lebih besar sebanyak 390mAh dan jangka hayat bateri sehingga 14 hari.

Realme Watch 2 Pro (Kredit gambar: realme)

Lihat juga:Realme GT2 Master Explorer Edition dilancarkan dengan Snapdragon 8 + Gen 1

Data yang dikeluarkan oleh Counterpoint pada bulan Jun menunjukkan bahawa walaupun perlambatan ekonomi dan inflasi, penghantaran pasaran jam tangan pintar global meningkat 13% tahun ke tahun kepada 33.7 juta unit pada Q1 2022, mengekalkan pertumbuhan dua digit selama dua suku berturut-turut. Khususnya, pasaran jam tangan pintar India berkembang pesat, dengan bahagian pasaran globalnya meningkat 7.1% berbanding suku pertama tahun lalu. Realme sangat popular di India, di mana ia mempunyai pangsa pasar 3% dan merupakan salah satu daripada 10 penghantaran teratas di rantau ini.