Robot standard menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-C bernilai ratusan juta yuan, dan modal kod sumber pemegang saham sebelumnya mengikuti pelaburan

Penyedia Perkhidmatan Logistik Fleksibel Industri ChinaStandard Robot baru-baru ini menyelesaikan pembiayaan pusingan depan CJumlah keseluruhan adalah ratusan juta yuan, yang dipimpin oleh Guangjian Fund, diikuti oleh NIO Capital. Pemegang saham sedia ada Source Code Capital dan Miracle Plus terus mengambil bahagian dalam pelaburan tersebut. Harus diingat bahawa Source Code Capital adalah pelabur utama bersama dalam pembiayaan Siri B syarikat.

Dana ini akan digunakan terutamanya untuk penyelidikan dan pengembangan produk baru robot mudah alih autonomi, penerokaan industri mendalam, pengenalan bakat dan pengembangan pasaran global.

Setelah 6 tahun pembangunan, robot standard telah melancarkan ribuan AMR di kilang pintar di China, Amerika Syarikat, dan Jepun, dan menyediakan generasi baru logistik fleksibel untuk aplikasi “3C” (komputer, komunikasi, penggunaan), semikonduktor, tenaga baru dan industri lain penyelesaian.

Lihat juga:Jenama robot pengguna Robosen menerima hampir AS $100 juta dalam pusingan pembiayaan B dan B +

Di masa depan, robot standard akan memberikan penyelesaian industri standard ke pasar global, memperdalam industri perindustrian, bergantung pada platform teknologi AMR, dan berkolaborasi dengan ekologi industri. Berdasarkan sistem RIOT, firma akan membuka aliran data, memperluas senario integrasi kilang dan perpustakaan, terus meningkatkan pelaburan R&D, mempromosikan penerapan teknologi canggih seperti 5G dan kembar digital dalam bidang logistik industri, dan mempercepat peningkatan automasi, fleksibiliti, dan digital.