Semikonduktor Corineon melengkapkan pusingan pembiayaan Pra-A

Menurut36krPada 22 Julai, Xinling Semiconductor, pemaju cip komputer isyarat campuran yang berpangkalan di China, mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan pra-A.

Pembiayaan ini diketuai oleh AAC Technologies, peneraju global dalam bidang penyelesaian pengalaman persepsi global, diikuti oleh Rev Capital, dan pelaburan tambahan oleh pemegang saham yang ada Jingwei Capital. Dana baru akan digunakan untuk pengembangan dan pengeluaran besar-besaran cip penguat kuasa kelas D kelas automotif, serta penyelidikan dan pengembangan berterusan dan pelaburan pasukan.

Sineining Semiconductor ditubuhkan pada bulan Julai 2020. Syarikat ini terutamanya membangun, merekabentuk dan menjual cip isyarat campuran mewah. Pasukan teknikal teras terdiri daripada pakar reka bentuk penguat kuasa isyarat campuran domestik dengan lebih daripada 15 tahun pengalaman industri. Syarikat ini juga telah mengumpulkan pengalaman bertahun-tahun dalam reka bentuk, proses, pembungkusan, pensijilan, dan saluran pasaran cip penguat kuasa kelas automotif, dengan kakitangan R&D menyumbang lebih dari 80%.

Kenderaan tenaga baru mempunyai permintaan besar untuk cip penguat kuasa. Pengguna dapat dengan mudah menilai kualiti sistem audio, jadi syarikat kereta tenaga baru telah menjadikan suara sebagai titik penjualan utama mereka. Di pasaran cip penguat kuasa kenderaan tenaga baru, kelebihan cip penguat kuasa Kelas D sangat menonjol. Cip Kelas D mempunyai kelebihan kecekapan tinggi, penjanaan haba yang rendah, dan kualiti bunyi anti-gangguan yang kuat. Ia sangat sesuai untuk kenderaan tenaga baru dengan pelbagai audio.

Lihat juga:ByteDance untuk mengembangkan cip untuk perkhidmatan cadangan videonya sendiri

Kurang dari setahun selepas penubuhannya, cip kelas D automatik berbilang saluran syarikat telah dikeluarkan secara rasmi. Wan Yi, pengasas bersama Xinling Semiconductor, mengatakan bahawa cip syarikat mematuhi standard AEC-Q100 dan merupakan cip penguat kuasa audio dengan kecekapan tinggi, kebolehpercayaan tinggi, kualiti bunyi tinggi, EMI rendah (gangguan elektromagnetik), yang dapat digunakan secara meluas dalam hiburan audio-visual, Pemandangan kenderaan tenaga baru yang berbeza seperti audio luaran dan AVAS. Xinling Semiconductor merancang untuk menyelesaikan pengembangan pelbagai cip penguat kuasa yang dipasang di bahagian depan kereta dalam 1 hingga 3 tahun untuk membentuk barisan produk kelas automotif.