Sensing Tower: 34 pengeluar permainan mudah alih China memasuki 100 teratas dengan pendapatan terbesar

MenurutMenara sensorPada hari Rabu, sejumlah 34 vendor permainan mudah alih China disenarai pendek untuk 100 pendapatan teratas pada bulan Januari (hanya pendapatan dari App Store dan Google Play). Aplikasi tersebut memperoleh pendapatan $2.26 bilion pada bulan Januari, menyumbang hampir 39% daripada jumlah pendapatan pembuat permainan dalam senarai.

Dengan pelancaran pertandingan baru, pahlawan baru, dan kulit baru tahun ini, pendapatan “Glory of the King” pada bulan Januari meningkat 92% bulan ke bulan, kembali ke bahagian atas senarai permainan mudah alih iOS terlaris di China. Pendapatan permainan Tencent juga meningkat 22% bulan ke bulan.

Pendapatan miHoYo “True God Impact”,” Hiroi Impact 3″ dan “Tears of Themis” semuanya membawa kepada tahap pertumbuhan yang berbeza-beza, menjadikan pendapatan penerbit meningkat 52% bulan ke bulan. Berbanding dengan Disember tahun lalu, pendapatan global “True God Impact” dari terminal mudah alih meningkat sebanyak 55%. Permainan ini mencapai pendapatan Januari ketiga tertinggi sejak dilancarkan pada bulan September 2020.

Musim kedua dan ketiga permainan mudah alih “Fate Warrior: Strategy Edition” dilancarkan di beberapa pelayan pada akhir Januari oleh Lingxi Games. Pendapatan penerbit meningkat 9% bulan ke bulan, berada di kedudukan ketujuh dalam senarai.

Berkat penyenaraian “Tamadun dan Penaklukan”, pendapatan 4399 permainan pada bulan Januari meningkat 134% bulan ke bulan, dan kedudukannya melonjak ke tangga ke-8.

Sebagai salah satu permainan di pasaran China yang selalu menarik bagi pemain, pendapatan “Wendao” telah meningkat sebanyak 70% sejak 7 Januari, dan penerbitnya Lei Ting Games telah meningkat 3 tempat ke 11.

Pada bulan Januari, “Arknights” menyambut ulang tahun ke-2 pelancaran versi Jepun, mendorong peningkatan bulan ke bulan sebanyak 204%. Penerbitnya, YoStar, meningkat 71% dalam pendapatan dan berada di kedudukan ke-12.

Lihat juga:Raksasa permainan Perfect World akan memberhentikan sebanyak 1,000 pekerja

Pada akhir Disember tahun lalu, Spring Games melancarkan “Star God” di Hong Kong dan Taiwan, China. Pada bulan Januari, permainan ini berjaya menjadi antara tiga permainan mudah alih terlaris di Taiwan, China. Pendapatan penerbit melonjak 792% bulan ke bulan, melonjak ke No.33 dalam senarai Menara Sensor.