Sequoia China menubuhkan program pemecut keusahawanan Yu bukan kerajaan

Sequoia China mengumumkan penubuhannya pada 15 OgosProgram pemecut permulaan baru YUθ, Untuk menyediakan usahawan Cina dengan kursus dan sumber keusahawanan yang eksklusif dan sistematik dari pusingan malaikat hingga pusingan pembiayaan A.

YU ® diposisikan sebagai “pelajaran pertama bagi pengusaha Cina.” Sebagai pemecut untuk memupuk usahawan awal yang bekerja sendiri, projek ini berharap dapat membantu secara sistematik memupuk kemampuan keusahawanan asas dan kesedaran perniagaan usahawan pada tahap ini dengan kadar kegagalan tertinggi, sehingga meningkatkan kadar kejayaan keusahawanan awal.

Projek ini telah diketuai oleh rakan pengasas dan pengurusan Sequoia China, Neil Shen (Neil Shen), dengan penyertaan rakan kongsi syarikat. Mereka mengajar secara intensif dan mengundang rakan kongsi dari unit perniagaan Sequoia yang lain untuk membawa banyak pandangan ke pasaran global. Ia juga menawarkan perkongsian pengalaman praktikal untuk banyak CEO dengan nilai pasaran lebih dari $10 bilion.

Mengenai penubuhan ® YU, syarikat itu menyatakan bahawa ekosistem keusahawanan domestik tidak mempunyai pengetahuan asas dan latihan kemampuan yang sistematik untuk pengusaha dalam pusingan malaikat dan pusingan pembiayaan A. Sepanjang setengah abad yang lalu, Sequoia telah menemani beribu-ribu usahawan, telah melalui banyak kitaran ekonomi, dan telah menemui banyak kes kejayaan dan kegagalan, jadi ia telah mempelajari banyak pengalaman dan pelajaran. Dengan menubuhkan projek ini, Sequoia akan melabur lebih banyak masa dan sumber pada peringkat awal, dan percaya bahawa projek ini bukan sahaja mempunyai nilai komersial, tetapi juga mempunyai lebih banyak nilai sosial.

Siri kursusnya akan terdiri daripada lapan unit di sepanjang dua baris utama. Yang pertama adalah pengembangan perusahaan, termasuk empat tema utama: falsafah, produk, pengkomersialan, dan pengembangan. Yang lain adalah pertumbuhan pengasas, yang merangkumi pengambilan pekerja, pembiayaan dan pembinaan budaya. Setiap isu akan mempunyai “Modul X” misterius, yang menyediakan satu siri panduan yang disasarkan mengikut keperluan umum pelajar.

Pemecut ini mempunyai tiga ciri utama: kursus sistematik khusus untuk Sequoia; Visi antarabangsa yang kaya dan unik; Dan pelbagai perkhidmatan sumber.

Lihat juga:Shen Wei dari Sequoia China mengurangkan pegangan saham Meituan tiga kali dalam lima hari

Pelajar yang berjaya lulus akan berpeluang menerima pelaburan Sequoia sebanyak AS $1 juta, atau kira-kira RMB 6.756 juta. Di samping itu, para pelajar secara langsung akan memperoleh pelbagai perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat kepada syarikat anggota, termasuk modal insan, pemberdayaan perniagaan dan teknologi, pasaran jenama, IT dan digitalisasi, dan kawalan risiko kewangan.