Seres dan Huawei EV model AITO M5 akan memulakan penghantaran besar-besaran pada bulan Mac

Seres, yang dimiliki oleh Chongqing Sokang Industrial Group Co., Ltd., pada hari Selasa mendedahkan bahawa model kenderaan elektrik (EV) AITO M5 yang dikembangkan bersama dengan Huawei akanPenghantaran “pukal” pada bulan Mac 2022, memenuhi komitmen kepada pengguna. Dari pelancaran hingga pemasaran hingga penghantaran, AITO M5 mencapai tahap ini hanya dalam tiga bulan.

Semasa Festival Musim Bunga, kilang Seres terus mempercepat pengeluaran AITO M5. Pada masa ini, lebih daripada 1,000 kereta pameran ujian telah tiba di kedai terminal, termasuk hampir 400 kedai pengalaman Huawei dan lebih dari 100 pusat pengguna Seres, meliputi 90 bandar besar dan sederhana di seluruh negara untuk pengguna memeriksa dan menguji pemacu. Pada tahun 2022, skala akan mencapai 1,200 kedai pengalaman dan lebih dari 300 pusat pengguna.

AITO M5 hanya mengambil masa tiga bulan dari pelancaran hingga pelancaran hingga penghantaran. Mesej dari Seres menjawab bahawa ini disebabkan oleh Liangjiang Smart Factory yang dibina oleh Sokang berdasarkan Industri 4.0. Melalui kerjasama lebih dari 1,000 robot, 100% proses utama telah automatik. Di samping itu, pemberdayaan mendalam Huawei terhadap AITO M5, dari definisi produk, kawalan kualiti hingga penjualan saluran, juga mempercepat pengiriman model baru.

Pada 23 Disember tahun lalu, pada persidangan pelancaran produk baru Huawei, EV jarak jauh pertama Seres, Eto M5, dilancarkan secara rasmi, bermula pada 250,000 yuan (39,361 dolar AS).

Lihat juga:Huawei melancarkan AIOT M5, SUV pertama yang dilengkapi dengan kokpit pintar HarmonyOS

Selain dilengkapi dengan sistem kereta Huawei HarmonyOS dan sistem elektrik “HUAWEI DriveOne”, AITO M5 juga memiliki penyertaan mendalam Huawei dalam reka bentuk luaran dan dalaman, konfigurasi prestasi, audio, dan tiang pengisian rumah.

Richard Yu, Ketua Pegawai Eksekutif perniagaan pengguna Huawei dan Ketua Pegawai Eksekutif penyelesaian kereta pintar BU, mengumumkan pada pelancaran kereta baru bahawa M5 berada pada tahap yang setanding dengan berjuta-juta kereta mewah dan merancang untuk membina AITO menjadi tiga jenama tenaga baru global teratas dalam lima tahun.