SF Express melancarkan kenderaan penghantaran tanpa pemandu yang dilengkapi dengan kontena pintar dan kemampuan pemanduan autonomi L4

Gergasi logistik China SF ExpressKenderaan penghantaran tanpa pemandu dilancarkan di Suzhou, Wilayah Jiangsu. Kereta ini dilengkapi dengan bekas pintar dan terminal interaktif. Kenderaan ini juga mempunyai kemampuan pemanduan tanpa pemandu L4, pengawasan video komprehensif dan sistem pengurusan awan.

Kenderaan penghantaran dapat menyediakan perkhidmatan logistik pintar untuk pengguna dalam senario yang berbeza seperti kampus, tempat pemandangan, taman perumahan, dan taman perindustrian.

Menyokong rangkaian 5G dan kedudukan ketepatan tinggi, kenderaan dapat mengesan persekitaran luaran mereka dan mengenali ciri wajah pengguna.

Lihat juga:Gergasi penghantaran makanan China Meituan melancarkan generasi baru kenderaan penghantaran automatik

Pada bulan Mei, Zon Pembangunan Ekonomi dan Teknologi Beijing secara rasmiVersi percubaan dikeluarkanPeraturan pelaksanaan pengurusan kenderaan penghantaran tanpa pemandu. Pejabat ini juga mengeluarkan nombor pengenalan kenderaan penghantaran tanpa pemandu kepada JD.com, Meituan, dan Neolix. Meituan mengumumkan pada bulan April bahawa kenderaan penghantaran automatik generasi akan datang telah beroperasi secara rasmi di Daerah Shunyi, Beijing.