Simalaya mendapat hak cipta untuk versi Harry Potter dalam bahasa Cina

Platform streaming audioXimalaya mengumumkan kerjasama strategik dengan Pottermore PublishingPada hari Selasa, ia akan mendapat hak untuk rakaman China “Harry Potter”.

Dalam kerjasama ini, Himalaya akan mempersembahkan siri buku “Harry Potter” versi Cina yang lengkap. Mulai 21 Jun, buku pertama dalam siri ini, “Harry Potter and the Philosopher’s Stone,” akan dijual di Simalaya, dan enam buku yang tersisa akan ditindaklanjuti pada masa akan datang. Pada masa yang sama, tujuh buku audio Inggeris dari siri “Harry Potter” juga akan dilancarkan di Simalaya pada 21 Jun, membawa lebih banyak pilihan kepada pendengar.

Himalaya adalah platform perkongsian audio dalam talian yang popular di China. Pada tahun 2021, pengguna aktif bulanan mencapai 268 juta. Mempunyai pengalaman luas dalam pengeluaran kandungan dan pengedaran saluran. Pottermore Publishing Pottermore Publishing ialah penerbit digital global yang menerbitkan siri Harry Potter, Fantastic Beasts dan lain-lain buku audio dan e-buku dalam genre fantasi.

Harry Potter adalah salah satu siri buku terlaris dalam sejarah. Hari ini, Harry Potter telah diterjemahkan ke dalam lebih daripada 80 bahasa, memenangi pelbagai anugerah dan menjual lebih daripada 500 juta salinan di seluruh dunia. Siri Harry Potter diperkenalkan ke China pada tahun 2000.

Kali ini, Himalaya akan bekerjasama dengan Voicegem, agensi dubbing teratas di China. Pelakon suara yang sangat baik dijemput khas untuk membuat persembahan. Melalui dubbing yang luar biasa, produksi yang baik, dan kesan bunyi yang kaya, “Harry Potter” yang asli dipulihkan dengan jelas, membawa penonton kenikmatan mendengar yang mendalam.

Lihat juga:Platform audio digital China Himalaya melancarkan drama audio berdasarkan League of Legends

Di masa depan, Himalaya akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihannya dalam bidang audio, terus memperkenalkan IP berkualiti tinggi, dan menghasilkan karya audio yang lebih baik.