Spesifikasi telefon pintar OnePlus 10/10T bocor

Onsitego Menawarkan Gambar Telefon Pintar OnePlus 10/10T BaruPada hari Jumaat, bekerjasama dengan pemberi maklumat industri teknologi Jogesh Brahl. Masih perlu dilihat apakah OnePlus akhirnya akan menamakan model OnePlus 10 atau OnePlus 10T, catatan itu.

Seperti yang dapat dilihat dalam gambar, reka bentuk belakangnya yang diilhamkan oleh OnePlus 10 Pro dilengkapi dengan tiga kamera dan flash LED bulat. Modul kamera, bagaimanapun, lebih besar dan menempati seluruh lebar telefon.

Walaupun OnePlus 10 Pro menggunakan layar melengkung dengan bukaan kiri, OnePlus 10/10T nampaknya dilengkapi dengan layar lurus dengan bukaan tengah. Selain butang kelantangan di sebelah kiri dan butang kuasa di sebelah kanan, model ini mengganggu reka bentuk slider ikonik jenama. Walau bagaimanapun, pemberi maklumat juga mengatakan bahawa ini adalah reka bentuk awal dan masih boleh diubah.

OnePlus 10 (Kredit gambar: Onsitego & Yogesh Brar)

Dari segi spesifikasi, dikatakan bahawa model ini akan dilengkapi dengan paparan HD + AMOLED penuh 6,7 inci, kadar penyegaran 120Hz, pemproses Qualcomm 8 Gen1 + yang menyokong pengecasan pantas 150W, dan bateri 4800mAh terbina dalam-lebih kuat daripada OnePlus 10 Pro. Peranti baru akan menjalankan Android 12 di luar kotak Oxygenos 12.

Selain itu, telefon pintar ini juga akan dilengkapi dengan lensa hadapan 32MP. Di bahagian belakang, ia mempunyai kamera utama 50MP dan OIS, kamera ultra lebar 16MP dan kamera makro 2MP.

Lihat juga:Vanilla One-Plus 10 Spesifikasi Bocor

Telefon ini akan berada di antara OnePlus 10 Pro yang lebih mahal dan OnePlus 10R yang lebih murah. Ia boleh dilancarkan di India dan pasaran lain pada bulan Julai ini.