Spesifikasi Vivo X Fold S bocor

Pada 25 Ogos, nama pengguna Weibo adalah “Stesen sembang digital“Terungkap bahawa Vivo X Fold S akan dirilis pada bulan September. Berbanding dengan Vivo X Fold saat ini, model baru dapat menggunakan chipset Qualcomm 8 + Gen 1 yang lebih baru yang dibuat oleh TSMC dan akan memiliki kapasitas bateri sekitar 4.700 mAh. Sokongan untuk pengecasan pantas berwayar 80W dan pengecasan pantas tanpa wayar 50W. Telefon pintar baru ini akan tersedia dalam warna merah.

Vivo X Fold S mengekalkan status utamanya, seperti lelaran sebelumnya, menurut sumber. Reka bentuknya mengekalkan ciri generasi sebelumnya, tetapi dengan jangka hayat bateri yang ditingkatkan dan pengecasan yang lebih pantas. Peranti ini bertujuan untuk menjadi pesaing kuat Samsung Galaxy Z Fold 4, Huawei Mate Xs 2 dan Xiaomi MIX Fold 2.

Vivo X Fold (sumber gambar: vivo)

Pada bulan April, vivo melancarkan telefon pintar lipat vivo X Fold. Telefon pintar ini dilengkapi dengan skrin 120Hz E5 dalaman dan luaran, serta cip utama Qualcomm 8 Generation 1. Ia menggunakan reka bentuk fillet asli, engsel sayap terapung peringkat ruang, dan cap jari skrin dua. Harga bermula pada 8999 yuan.

Vivo X Fold juga dilengkapi dengan layar lipat super sensori 8,03 inci, menggunakan bahan pemancar cahaya E5, susunan berlian Samsung, resolusi 2K +, dan 120Hz. Ia dilengkapi dengan superconducting antireflection coating dan mempunyai kadar penyegaran adaptif yang dibangunkan secara dalaman berdasarkan debugging LTPO.

Vivo X Fold (sumber gambar: vivo)

Lihat juga:Telefon pintar jarak jauh Vivo V25 Pro membuat debut di India

Vivo X Fold mempunyai skrin 120Hz E5 dwi dalaman dan luaran pertama di dunia. Ia dilengkapi dengan stereo rongga bunyi yang besar dan cip kesetiaan tinggi yang berasingan. Apabila digunakan dalam keadaan dimatikan, vivo X Fold menyokong beberapa fungsi hover termasuk kamera, tontonan, pergerakan dan panggilan video.

Prestasi vivo tahun ini sangat luar biasa. Menurut laporan penjualan terbaru Counterpoint Research pada 24 Ogos, vivo menduduki tempat kedua dengan bahagian 13% di pasaran telefon pintar mewah China (harga borong 2,750 yuan ke atas), lebih dari dua kali ganda dari tempoh yang sama tahun lalu.