Stesen B memperoleh pemaju permainan Beijing Shizhisha

Pemaju Permainan Mudah Alih BeijingShi Zhisha membuat perubahan industri dan komersial rasmi pada 8 JulaiSahamnya ditingkatkan oleh Shanghai Hood Information Technology, sebuah syarikat gabungan stesen B. Di samping itu, Beijing Shizhisha menjadi anak syarikat milik penuh Stesen B, dan Zheng Binwei, wakil sah banyak syarikat gabungan Stesen B, menjadi wakil sah Beijing Shizhisha.

Beijing Shizhisha ditubuhkan pada November 2019 dan dikendalikan oleh Beijing Star World, anak syarikat milik penuh syarikat keselamatan Internet Qihoo 360. Beijing Star World mempunyai sejumlah platform permainan yang berkaitan dengan Qihoo 360, termasuk permainan seperti “Soul Hunter” dan “Douli Jianghu”. Permainannya merangkumi RPG, permainan kad koleksi dan kategori lain, dan ciri kartun menyumbang bahagian yang agak rendah.

Pada bulan Julai 2019, permainan mudah alih yang dikembangkan sendiri “Ultimate Gear” Lion Sand dilancarkan, dan Stesen B menjadi ejen eksklusif untuk ini. Dengan persembahan seni yang luar biasa, permainan dan reka bentuk kreatif, dia memenangi tempat pertama dalam senarai permainan percuma iOS pada hari pertama pelancarannya, dan berada di antara 10 permainan terlaris iOS pada keesokan harinya.

Pada bulan Ogos 2020, Stesen B secara rasmi melabur di Beijing Shizhisha, menjadi pemegang saham ketiga terbesarnya. Dengan cara ini, Stesen B juga telah memperoleh hak agensi eksklusif untuk produknya di pasaran luar negara. Pada bulan Mei 2021, Station B memutuskan untuk membawa Final Gear ke pasar luar negeri dan memilih pasar Korea sebagai perhentian pertama. Dengan pelaburan besar dalam promosi dan serangkaian langkah penyetempatan, permainan ini melonjak ke enam permainan terlaris iOS setelah dilancarkan lagi, dan menduduki tempat ketiga dalam senarai pendapatan permainan mudah alih Google Store di Korea Selatan.

Lihat juga:Stesen B mengumumkan kerjasama hak cipta dengan JVR Music

Sejak itu, Stesen B berturut-turut melancarkan permainan mudah alih seperti “People Story” dan “For All Time” di luar negara. Permainan kebanyakannya adalah produk yang popular di kalangan pengguna di pasaran China, seperti “Kisah Karakter” dengan budaya kit garaj sebagai tema utama dan kandungan yang berbeza. Pada hari pertama pelancarannya di China pada bulan September 2020, ia menduduki tempat ketiga dalam senarai permainan percuma iOS dan ke-13 dalam senarai permainan terlaris. Pada bulan pertama, pendapatannya melebihi 100 juta yuan (AS $14.9 juta).