SUV elektrik Hengchi 5 akan mula dijual pada bulan Julai

Berita PembersihanMenurut laporan pada hari Khamis, model Hengchi 5 yang dihasilkan oleh Evergrande akan memulakan pra-jualan pada 6 Julai. Pelanggan yang berminat boleh membuat temu janji untuk memandu uji, yang telah dibuka pada minggu terakhir atau lebih.

Harga pra-jualan Hengchi 5 belum ditentukan sepenuhnya, walaupun ia dijangka sekitar 200,000 yuan ($29,875). Kumpulan pra-penjualan pertama adalah sekitar 10,000 unit. Selepas pra-penjualan, “deposit kecil” mesti dibayar terlebih dahulu untuk mendapatkan hak dan kepentingan dari 6 Julai hingga 31 Julai. Had deposit kecil adalah 1,000 yuan. Dari 1 Ogos hingga 31 Ogos, had boleh ditukar dari deposit kecil ke deposit besar. Jumlah deposit yang besar ialah 10,000 yuan. Masa penghantaran kumpulan pertama Hengchi 5 dijangka dari 1 Oktober 2022 hingga 31 Mac 2023.

10,000 pelanggan pertama yang membayar deposit kecil dapat menikmati sepuluh hak dan faedah khusus yang disediakan oleh Hengchi, termasuk pengembalian wang dalam 15 hari setelah kereta diambil, potongan 40% untuk pembelian semula dalam masa tiga tahun, dan H-Pilot percuma Pakej pemanduan dibantu pintar, dll.

Pada awal tahun ini, Hengchi 5 dilancarkan secara rasmi dari kilang Tianjin syarikat itu. Pada 8 Mac, Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China (MIIT) mengeluarkan katalog model terbaru, termasuk Hengchi 5, yang bermaksud ia secara rasmi layak untuk dijual.

Xu Jiayin, ketua dewan pengarah Evergrande Group, menjelaskan pada pertemuan mobilisasi yang diadakan pada 22 Mac: “Kita mesti mencapai pengeluaran besar-besaran Hengchi 5 sebelum 22 Jun.” Selepas itu, kerana kelewatan waktu pra-penjualan, berita yang menunjukkan bahawa “Evergrande Automobile menangguhkan pra-penjualan kenderaan elektrik selama-lamanya” tersebar di Internet.

Pada 18 Mei, Hengchi mengeluarkan pernyataan yang menafikan berita itu, dan menyatakan bahawa kerana keadaan wabak, waktu pengeluaran besar-besaran Hengchi 5 ditunda dari 22 Jun 2022 hingga 20 September 2022, dan kerja pra-penjualan berjalan seperti biasa.

Lihat juga:Evergrande Automobile: Hengchi 5 kereta pertama yang dihasilkan secara besar-besaran dilancarkan dari barisan pemasangan

Baru-baru ini, Sean, pengarah eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif China Evergrande, memberitahu media bahawa Evergrande sedang bersiap untuk pengeluaran besar-besaran dan penjualan Hengchi 5 seperti yang dirancang. Pengeluaran besar-besaran dijangka pada suku ketiga tahun ini. Pusat pameran dan pengalaman telah dibuka secara rasmi di Guangzhou dan Tianjin, dan 11 pusat penjualan langsung telah didirikan.