Syarikat memandu pintar MINIEYE menyelesaikan pusingan pembiayaan D2

Syarikat teknologi kereta pintar MINIEYE mengumumkan pada hari IsninPusingan pembiayaan D2 bernilai ratusan juta yuan telah selesaiPelabur tersebut adalah China Development Bank Manufacturing Transformation Fund, China Unicom CICC, Changde Emerging Industry Fund di bawah CICC Capital, Chongqing Kexing Science and Technology Equity Investment, dan OFC.

Pusingan dana yang dikumpulkan ini akan digunakan terutamanya untuk menggabungkan kedudukan utama syarikat dalam pengeluaran besar-besaran produk pemanduan pintar dan mempercepat penyelidikan dan pengembangan pemanduan autonomi peringkat tinggi.

MINIEYE ditubuhkan pada tahun 2014. Produknya merangkumi sistem bantuan pemandu maju L0-L2 “iSafety”, sistem pemanduan pintar L2 + dan L2 ++” iPilot “dan unit persepsi dan interaksi kokpit pintar” iCabin”.

Antaranya, iPilot dilancarkan secara rasmi pada 21 Disember tahun lalu. Penyelesaian ini dikembangkan berdasarkan platform MDC610 Huawei dan disesuaikan dengan 7 kamera, 5 radar gelombang milimeter dan 2 lidar. Pada masa ini, program ini telah ditetapkan untuk projek dua pembuat kereta.

Hingga kini, MINIEYE telah menerima pesanan dari banyak pengeluar kenderaan elektrik seperti FAW, Geely, SAIC, dan BYD. Penghantaran Minieye dijangka mencecah 400,000 unit pada 2021.

Lihat juga:Lihat data untuk menyelesaikan pembiayaan Siri C berjumlah AS $44 juta

Liu Guoqing, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif MINIEYE, mengatakan bahawa disebabkan oleh peningkatan permintaan dari syarikat permulaan automotif seperti Tesla, fungsi pemanduan pintar L2 + dan L2 ++ akan menjadi permintaan arus perdana dalam tiga hingga lima tahun ke depan, yang juga merupakan bidang penting yang diterokai oleh MINIEYE.