Syarikat teknologi muzik Xiaoye mengambil puluhan juta yuan dalam pusingan C2

Little Leaf Beijing Technology Co., Ltd. telah menyelesaikan pusingan pembiayaan C2 bernilai puluhan juta yuan yang diketuai oleh media China Fengkou Chengcheng Capital36krMelaporkan pada hari Jumaat. Ini adalah pembiayaan kedua syarikat dalam tujuh bulan setelah pembiayaan C + bernilai lebih dari 200 juta yuan ($29.84 juta) pada bulan November.

Ditubuhkan pada tahun 2013, perusahaan ini merupakan perusahaan teknologi yang menerapkan teknologi kecerdasan buatan untuk industri musik. Ekosistem teknologi muzik AI yang mengintegrasikan perisian dan perkakasan telah dibina. Sejak Oktober tahun lalu, syarikat telah mencapai keuntungan kewangan berskala besar selama lapan bulan berturut-turut.

Firma ini mempunyai empat segmen perniagaan utama termasuk Little Leaf Smart Training Partner, The ONE Smart Piano, The ONE Smart Piano Classroom dan Little Leaf Training. Produk ini melayani semua peringkat umur dan kitaran pembelajaran, dan juga dapat merangkumi pelanggan dalam talian dan luar talian, membentuk sinergi perniagaan yang jelas.

Lihat juga:Syarikat penyelesaian automasi MegaRobo menerima pembiayaan Siri C bernilai $300 juta

Melalui penyelidikan dan pengembangan dan inovasi yang berterusan, rakan latihan pintar Xiaoye telah mencapai tahap milisaat AI, pembetulan ralat berketepatan tinggi. Ia boleh memastikan ketepatan yang tinggi dalam pelbagai persekitaran yang kompleks, seperti pengiktirafan tepat skor muzik yang sukar di atas tahap sepuluh.

Pada masa ini, pengguna perkhidmatan ini berasal dari 131 negara. Menurut “Kertas Putih Analisis Pembangunan Pendidikan Orang Penuh Dalam Talian di Era Pasca Wabak” yang dikeluarkan oleh Akademi Sains China, perkhidmatan ini menduduki tempat pertama dalam industri pendidikan muzik AI.

Ye Bin, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Little Leaf, berkata: “Dana yang dikumpulkan akan digunakan terutamanya untuk mempercepat promosi strategi’globalisasi’ dan’kecerdasan’, dan menggunakan pengalaman terkemukanya dalam menerapkan AI dalam bidang muzik untuk meneroka lebih jauh teknologi audio dan video canggih dalam AI- Aplikasi dalam senario pembelajaran muzik untuk meningkatkan pengalaman pengguna. Syarikat ini juga akan melancarkan aplikasi pembelajaran pintar untuk drum dan piano yang sesuai untuk semua peringkat umur untuk pengguna global. “