Syarikat teknologi pengimejan 3D VOMMA menerima pusingan pembiayaan Pra-A +

Woma, syarikat teknologi pengimejan 3D bidang cahaya, mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia telah menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A + bernilai puluhan juta yuan. Perjanjian itu dilaburkan secara eksklusif oleh Matrix Partners.

Ditubuhkan pada tahun 2019, Warma adalah penyedia sistem pengimejan medan cahaya berprestasi tinggi terkemuka di China. Dengan mengandalkan Shanghai Jiaotong University, Woma telah mengatasi banyak cabaran teknikal dalam bidang optik dan menguasai teknologi teras rantai teknologi yang diperlukan, termasuk reka bentuk optik, pemprosesan mikro-nano, dan pembungkusan. Syarikat ini juga telah mengumpulkan kepakaran dalam bidang seperti cip, algoritma medan cahaya, dan perisian industri 3D.

Syarikat itu memimpin dalam merumuskan piawaian industri kamera bidang cahaya di China, dan siri produk telah berjaya lulus ujian dan pengesahan oleh banyak syarikat terkemuka. Produk dan perkhidmatannya telah digunakan secara berkumpulan di beberapa barisan pemasangan industri, dengan berkesan membantu pelanggan industri meningkatkan kualiti pengeluaran dan meningkatkan manfaat ekonomi secara keseluruhan.

Kamera medan cahaya VOMMA mampu melakukan rakaman maklumat 3D medan cahaya dalam satu tangkapan, dan pada masa yang sama mampu melakukan pemeriksaan yang tepat terhadap produk khas. Dalam bidang pemeriksaan skrin, kamera medan cahaya Warma dapat mengesan kecacatan seperti calar skrin, menentukan lokasi kecacatan skrin, dan menyediakan analisis kecacatan menyeluruh. Kadar pengesanan kecacatan dalaman teknologi ini kurang daripada 0.1%.

Dalam bidang pembungkusan dan pengujian cip, Kamera Medan Cahaya Warma membantu pelanggan menentukan sama ada terdapat kecacatan mikroskopik seperti pemotongan dan pemotongan. Selepas ujian, UPH (unit per jam) dapat mencapai lebih dari 10,000 keping, dan kadar pengesanan yang tidak dijawab kurang dari 0.01%. Dalam bidang bateri litium, kamera medan cahaya Warma dapat mengatasi halangan visual untuk menonjolkan ciri-ciri kecacatan calar.

Pada masa ini, Warma telah melancarkan pelbagai jenis produk kamera medan cahaya seperti LF0104, LF0206, LF0312, LF0412 dan LF0506. Syarikat ini telah memohon lebih daripada 50 paten dan telah diberi kuasa lebih daripada 10 paten, yang semuanya adalah paten teras dalam bidang optik.

Lihat juga:Pusingan pembiayaan Robot Lautan Biru A ++ puluhan juta yuan

Warma mengatakan bahawa dana yang dikumpulkan akan digunakan terutamanya untuk meningkatkan pelaburan strategiknya dalam pemasaran dan pengembangan lini produk baru untuk mempercepat bidang optik dalam pasaran pemeriksaan automatik 3D seperti elektronik pengguna, semikonduktor, VR/AR, tenaga baru dan aeroangkasa. Perluasan bidang utama.