Syarikat teksi T3 Mobility bergabung dengan Huawei Petal Travel

Menurut laporan Huawei, penyedia perkhidmatan perjalanan dalam talian China T3 Mobility telah bergabung dengan platform perkhidmatan agregasi industri Huawei, Petal TravelPhoenix7 September. Perkhidmatan T3 Mobile merangkumi 92 bandar di seluruh negara, termasuk Nanjing, Wuhan dan Guangzhou. Sebelum ini, Huawei Petal Travel hanya membuka perkhidmatan ujian di Beijing, Shenzhen dan Nanjing. Kerjasama dengan T3 Mobile bermaksud bahawa perkhidmatannya telah diperluas ke banyak bandar di seluruh negara, dan ini juga menunjukkan kerjasama mendalam antara kedua-dua pihak.

t3
(Sumber: T3 Mobile)

T3 Mobility adalah sebuah syarikat yang dilaburkan bersama oleh China FAW Group, Dongfeng Motor dan Changan Automobile, serta banyak syarikat terkenal lain. Data rasmi menunjukkan bahawa pada Mei 2022, kenderaan perkhidmatannya melebihi 800,000, jumlah pengguna berdaftar hampir 95 juta, dan jumlah pesanan harian puncak mencapai 3 juta. Lebih-lebih lagi, T3 Mobile sebelumnya telah bekerjasama dengan Huawei, dan Huawei Cloud menyediakannya dengan penyelesaian perjalanan pintar AI untuk meningkatkan kecekapan operasi dan memastikan keselamatan.

DalamPelancaran HarmonyOS 3.0Diadakan pada akhir bulan Julai tahun ini, Huawei mengumumkan pelancaran Petal Travel. Pada 6 September, Petal Travel secara rasmi membuka beta awam dan melancarkan perkhidmatan yang disediakan oleh Shouqi Car-hailing, Shenzhou UCAR, Sunshine EMU, dan T3 EMU.

Petal Travel menyediakan perkhidmatan teksi gabungan berdasarkan kemampuan mesin peta Huawei yang dikembangkan sendiri. Pengguna telefon pintar HUAWEI boleh memulakan pengalaman menerusi kad perkhidmatan digital menerusi sistem Harmony tanpa perlu memuat turun sebarang aplikasi. Sekiranya telefon pintar ditingkatkan ke HarmonyOS 3, ia juga menyokong paparan dinamik maklumat pesanan teksi, seperti anggaran masa menunggu, maklumat pesanan, status, dll.

Lihat juga:Huawei menguji Aplikasi Petal Travel Taxi

Huawei berkata, pada peringkat awal pelancaran, Petal Travel turut menawarkan faedah diskaun kepada pengguna menerusi Huawei Pay. Selain itu, Petal Travel juga akan menyokong kawalan suara, versi jam tangan pintar, kolaborasi pelbagai peranti dan banyak lagi dalam kemas kini masa depan.

Tidak seperti Didi, perkhidmatan penghantaran kereta dalam talian Huawei tidak secara langsung menyediakan perkhidmatan perjalanan, tetapi menggunakan model agregasi. Ini juga merupakan pendekatan yang diambil oleh syarikat seperti AutoNavi dan Meituan untuk meneroka industri penghantaran kereta dalam talian. Sebagai tambahan, Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Devices BG Richard Yu sebelumnya mengeluarkan data yang menunjukkan bahawa jumlah peranti Huawei yang dilengkapi dengan HarmonyOS melebihi 300 juta.