Tanma SCRM menerima pelaburan $10 juta dari Welight Capital

Penyedia perkhidmatan WeChat korporat Tanma SCRM mengumumkan pada hari SelasaJumlah pelaburan $10 juta dari Welight Capital L.P.

Ditubuhkan pada tahun 2020, Tanma SCRM sebelumnya telah menyelesaikan pusingan pembiayaan B + dengan Oriental Bell Capital sebagai pelabur utama pada bulan November 2021, dan Softbank Venture Capital Asia sebagai pelabur utama dan Shunwei Capital sebagai pelabur bersama pada bulan Julai 2021. Pembiayaan Siri B Fang, pada Mei 2021, menyelesaikan pembiayaan Siri A dengan Blue Lake Capital, Legendary Capital, dan K2 Angel Partners sebagai pelabur bersama.

Sebagai platform SaaS yang mengintegrasikan pemasaran dan perkhidmatan, Tanma SCRM memberi tumpuan kepada syarikat seperti B2C dan B2B, merangkumi pendidikan dan latihan, kewangan dan insurans, estetika perubatan, pembaikan rumah, pembuatan, dan perkhidmatan korporat. Apabila pengguna membeli barang atau perkhidmatan tersebut, mereka selalu melalui kitaran membuat keputusan yang panjang, menonjolkan pengalaman produk dan perkhidmatan, dan mempunyai kesetiaan jenama yang tinggi. Oleh itu, dalam kes ini, pengguna sering memerlukan profesional-seperti penjualan, perunding, dan pakar-untuk menjalin hubungan kepercayaan dengan mereka untuk penyelenggaraan dan bimbingan jangka panjang.

Akibatnya, Tanma melancarkan sistem SCRM sosial dengan pengurusan pelanggan dan pengurusan penjualan sebagai terasnya. Ini membantu syarikat untuk berhubung dengan pelanggan dengan lebih mudah, menyediakan penyelesaian proses penuh pemerolehan pelanggan-penukaran-transaksi-operasi, dan menjangkau dan mengubah pelanggan berkualiti tinggi dengan tepat. Di samping itu, melalui kandungan dan alat, ekspresi profesional dan kecekapan kerja pekerja ditingkatkan, kepercayaan jenama diperkuat, dan lingkaran pengalaman perkongsian dari mulut ke mulut pelanggan terbentuk.

Lihat juga:Penyedia penyelesaian lalu lintas swasta Thanma menerima pusingan pembiayaan B + bernilai $30 juta

Welight Capital, pelabur pusingan semasa Tanma, ditubuhkan pada tahun 2015. Rakan pengasasnya Wu Xiaoguang dan pengarah kanan telah bekerja di Tencent, Futu dan syarikat terkenal lain. Wu bergabung dengan Tencent pada tahun 1998, di mana dia adalah pekerja No.6 dan berkhidmat sebagai naib presiden eksekutif Tencent Group. Setelah meninggalkan Tencent, Wu mengasaskan Welight Capital untuk melabur dalam perkhidmatan korporat, B2B, e-dagang, kewangan, pendidikan, peruncitan baru, dan peningkatan penggunaan. Welight Capital telah melabur dalam banyak syarikat bintang seperti Xiaopeng Motors, Futu Securities, Guazi.com, Linklogis, Shanghai Jushuitan Network Technology, dan Zego.