Teknologi Inceptio memulakan ujian jalan terbuka trak berat automatik L4 tanpa pemandu

Permulaan pemanduan autonomi Inceptio Technology mengumumkanBaru-baru ini, lesen telah diluluskan untuk ujian jalan terbuka dengan trak berat memandu sendiri tanpa pemandu L4 di Deqing, Wilayah Zhejiang.

Lihat juga:Alibaba Mendapat Lesen Ujian Memandu Autonomi L4 China

Lesen ujian jalan terbuka yang diberikan untuk trak berat tanpa pemandu kelas L4 membolehkan syarikat melakukan ujian memandu sendiri tanpa pemandu di pucuk pimpinan. Dengan cara ini, syarikat boleh memasuki fasa ujian sepenuhnya “tanpa pemandu”, lebih terbuka, lebih maju, dan lebih dekat dengan senario operasi sebenar.

Sebelum ini, Inceptio Technology menyelesaikan ujian trak berat tanpa pemandu L4 pertama dengan potensi pengeluaran besar-besaran di lebuh raya tertutup di Laiwu, Shandong pada 23 Disember 2021. Ujian ini mensimulasikan pemandangan sebenar aliran lalu lintas masa nyata China dan menunjukkan sepenuhnya keupayaan L4.

Ditubuhkan pada September 2018, Inceptio Technology dibiayai bersama oleh G7, syarikat teknologi IoT terkemuka di China. Syarikat ini juga dibiayai oleh GLP dan NIO Capital. Ia bekerjasama dengan OEM terkemuka, pembekal Tier 1 dan armada logistik dalam pembangunan dan penyesuaian kenderaan dan operasi armada automatik.

Pada akhir Februari tahun ini, Inceptio Technology mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan ekuiti B + bernilai AS $188 juta. Melalui pusingan pembiayaan B + ini, Inceptio Technology akan terus meningkatkan pelaburannya dalam sistem pemanduan trak automatik yang dikembangkan sendiri sepenuhnya “Xuanyuan” dan bekerjasama dengan rakan industri untuk melancarkan lebih banyak model yang dihasilkan secara besar-besaran untuk mempercepat penggunaannya dalam bidang elektrifikasi.