Tesla China melancarkan operasi pertukaran minyak

Seorang wakil Tesla China berkata, “Siri dasar tenaga baru baru-baru ini telah mendorong lebih banyak pelanggan ke kedai. Ramai pengguna baru sahaja mendapat nombor plat tahun ini.” Tesla kini menawarkan hadiah untuk menggantikan kenderaan berbahan bakar fosil dengan mod elektrik, kata sumber, menurut laporan pada hari AhadBerita Sekuriti Shanghai.

Tesla China mengumumkan bahawa untuk pesanan kereta baru dari 1 Julai hingga 31 Disember 2022 (termasuk), dan perjanjian penggantian yang ditandatangani sebelum penghantaran, ia akan menerima percubaan percuma 90 hari fungsi bantuan pemanduan automatik yang ditingkatkan dan 14 hari selepas penggantian Manfaat penggantian seperti jaminan perjalanan, jaminan jangka panjang dengan tempoh sah 14 hari, dan penilaian dari pintu ke pintu percuma oleh pakar rakan kongsi rasmi.

Mengenai kapasiti dan kitaran penghantaran, Tesla China mengatakan penggunaan kapasiti Tesla Shanghai Gigafactory kini telah kembali ke 100%, memastikan kitaran penghantaran yang wajar untuk pesanan yang semakin meningkat.

Lihat juga:Grace Tao, naib presiden global Tesla: Separuh daripada penghantaran dunia berasal dari kilang Shanghai yang besar

Laman web rasmi Tesla di China menunjukkan bahawa untuk versi pacuan roda belakang Tesla Model 3, kitaran penghantaran telah dipendekkan dari 20-24 minggu yang asal menjadi 16-20 minggu, sementara untuk model berprestasi tinggi Model 3, kitaran penghantaran adalah 12-16 minggu. Versi pacuan roda belakang Model Y mempunyai kitaran penghantaran 10-14 minggu, menjadikannya model terpantas dalam keseluruhan barisan Tesla.

Menurut data penjualan kenderaan yang dikeluarkan oleh China Passenger Car Association pada 9 Jun, Tesla mempunyai sejumlah 32.165 kenderaan borong pada bulan Mei, di mana 22.340 dieksport, dan laju penyambungan semula pekerjaan dan produksi telah dipercepat. Dari Januari hingga Mei 2022, Tesla telah menghantar 215,851 kenderaan secara kumulatif, peningkatan dari tahun ke tahun lebih daripada 50%.

China dengan giat mempromosikan pengembangan kenderaan tenaga baru, dan pemerintah di seluruh negara telah memperkenalkan subsidi dan kebijakan yang serupa. Baru-baru ini, Beijing mengeluarkan rancangan untuk mendorong penggunaan penggantian kenderaan. Rancangan baru memberikan subsidi hingga 10.000 yuan per kenderaan (1.495 dolar AS) untuk penggantian kenderaan tenaga baru untuk mengoptimumkan struktur kenderaan Beijing dan mendorong pertumbuhan penggunaan kenderaan.