Tyrafos menerima pusingan pembiayaan A +, yang diketuai oleh rakan Yunqi

Pada hari Isnin, Tyrafos, penyedia perkhidmatan reka bentuk sensor imej CMOS, mengumumkanPusingan pembiayaan A + yang diketuai oleh rakan Yunqi selesaiDengan berakhirnya pusingan pembiayaan ini, Tyrafos telah menyelesaikan pembiayaan ratusan juta yuan.

Pada masa yang sama, Terraforce juga mengeluarkan teknologi dToF foton bukan tunggal pertama di dunia dan teknologi pengesanan biologi molekul ELISA digital.

Sebagai teknologi dToF foton bukan tunggal pertama di dunia yang dikeluarkan oleh Tyrafos, ia adalah penyelesaian teknikal pertama di dunia yang menggunakan proses CMOS untuk mencapai ToF langsung. Bukan sahaja ketepatan dan resolusi beberapa kali lebih tinggi daripada penyelesaian SPAD (Single Photon Avalanche Diode) yang sedia ada, tetapi penggunaan kuasa keseluruhan sumber cahaya laser dari pemancar dan sensor kepada penerima dikurangkan sebanyak 90%. Susun atur seni bina dan litar yang mendasari dikembangkan secara bebas oleh syarikat.

Penyelesaian pengesanan biologi molekul ELISA digital pertama di dunia yang dikeluarkan oleh Tyrafos adalah penyelesaian digital pertama di dunia untuk pengesanan biologi molekul langsung pada permukaan sensor gambar. Pengoptimuman ketepatan pengesanan, kecepatan dan biaya lebih kondusif untuk aplikasi, dan di masa depan akan memiliki potensi aplikasi yang besar dalam coronavirus, pengesanan virus influenza dan pemeriksaan barah awal.

Ditubuhkan pada Mei 2019, Tyrafos diperkenalkan dari luar negara dan diinkubasi di zon pembangunan Guangzhou. Selama lebih dari dua tahun, syarikat ini secara bebas mengembangkan dan menyediakan penyelesaian penglihatan mesin terkemuka di dunia untuk banyak peranti pintar, dan komited untuk menjadi pengeluar terkemuka di dunia cip sensor gambar 2D dan 3D dan sistem mikro-optik.

Lihat juga:Syarikat gabungan Meituan melabur dalam Rong Semiconductor, menghantar modal berdaftar meningkat kepada 380 juta yuan

Dari segi sumber industri, Tyrafos mempunyai banyak rakan strategik antarabangsa termasuk Sony dan Samsung, dan mengekalkan hubungan kerjasama yang baik dengan syarikat semikonduktor antarabangsa teratas seperti TSMC dan Samsung.

Dari segi paten, hingga kini, Terraforce telah memohon lebih dari 170 paten domestik dan asing, lebih daripada 70 paten penemuan dan paten model utiliti yang dibenarkan, dan lebih daripada 100 paten awam. Menurut agensi penilaian profesional, nilai paten sah Tyrafos telah melebihi 783 juta yuan (US $122.68 juta).