WM Motors Luncurkan Layanan’Smart Parking’

Pada 4 Ogos, WM Automobile, sebuah syarikat kenderaan tenaga baru yang beribu pejabat di Shanghai, mengumumkanPelancaran perkhidmatan “Smart Parking” nyaPerkhidmatan ini adalah fasa 3.0 teknologi tempat letak kenderaan pintar WM Motor. Kecerdasan terminal kereta, terminal lapangan, dan terminal mudah alih dan output data besar yang berkaitan akan dihubungkan dalam satu aliran. Apabila proses itu matang, pengguna akan dapat menggunakan teknologi baru untuk meningkatkan keupayaan meletak kenderaan.

Fasa pertama perkhidmatan “Smart Parking” telah dilancarkan secara rasmi dan kini tersedia. Dengan log masuk ke Aplikasi Pintar Automotif WM, pengguna dapat mengakses status “kosong, sibuk, dan penuh” secara percuma, serta maklumat caj tempat letak kereta di lebih daripada 70,000 tempat letak kereta dan 10 juta tempat letak kereta di lebih dari 100 bandar di seluruh negara. Dengan ciri yang dikemas kini, pengguna akan dapat menggunakan maklumat yang dikumpulkan dari beberapa sumber dan seterusnya menggunakan maklumat tersebut untuk memarkir kenderaan mereka dengan cepat dan cekap.

Shen Hui, pengasas, ketua dan Ketua Pegawai Eksekutif WM Automobile, mengatakan bahawa penyelidikan dan pengembangan teknologi tidak hanya perlu memperhatikan keperluan pengguna, tetapi juga kebiasaan pengguna. Data menunjukkan bahawa pengguna Internet mudah alih menggunakan Aplikasi selama lebih dari 5 jam sehari, dan telefon bimbit masih menjadi tumpuan utama penggunaan harian pengguna. Atas sebab ini, sambil menggantikan beberapa fungsi kereta dengan APP pintar untuk memenuhi keperluan pengguna, motor WM juga mempercepat penyelidikan dan pengembangan dalam pengembangan kereta pintar.

Perkhidmatan ini, yang akan dilancarkan pada bulan September, akan mempunyai lebih banyak ciri daripada yang ada sekarang, berdasarkan rancangan pengoptimuman untuk perkhidmatan “tempat letak kenderaan pintar”. Pada akhirnya, pengguna akan diberikan perincian tempat letak kenderaan destinasi sebelum berlepas, termasuk alamat, waktu buka, pengecasan, ketersediaan ruang dan maklumat lain, perancangan dan navigasi laluan perjalanan yang cerdas, navigasi peta berketepatan tinggi di tempat letak kereta, tempat letak kenderaan bebas dan fungsi pencarian kereta terbalik, dan keberangkatan Pembayaran tanpa sensor ditambahkan ke stesen.

Lihat juga:WM Automotive Menyokong Penyusunan Semula Leopard