Xiaomi melancarkan spesifikasi Mi Pad 5, tiga versi termasuk Snapdragon 860 atau lebih

CNMO 30 Julai Berita bahawa siri Mi Pad 5 Xiaomi kemungkinan akan datang dalam tiga versi, sementara disebut Xiaomi Mi Pad 5 Lite, Xiaomi Mi Pad 5 dan Xiaomi Mi Pad 5 Pro.

Maklumat terbaru mendedahkan bahawa Xiaomi Mi Pad 5 mempunyai bateri besar 8720mAh terbina dalam, menyokong pengecasan pantas 67W, dan versi Lite menyokong pengecasan pantas 33W.

Spesifikasi Mi Pad5 dilaporkan secara terperinci oleh media India 91Mobiles. Ia terdapat dalam tiga versi-high-end, mid-end dan low-end. Versi mewah menggunakan cip Snapdragon 870, dan dua yang lain menggunakan pemproses Snapdragon 860 dan Snapdragon 768G.

Perlu diperhatikan bahawa laporan sebelumnya mendedahkan bahawa parameter mesin kejuruteraan Xiaomi Mi Pad 5 adalah sama, tetapi konfigurasi intinya berbeza, yang bermaksud bahawa ketiga-tiga model ini akan menggunakan layar dengan ukuran yang sama, dan perbezaan utama adalah prestasi.

Menurut laporan, Xiaomi Mi Pad 5 mempunyai paparan LCD berkualiti tinggi dengan ukuran 10.95 inci, resolusi 2560×1600, dan kadar penyegaran 120Hz, yang dapat memberikan kesan paparan yang sangat halus dan lancar, dengan berkesan meningkatkan pengalaman pengguna untuk peranti layar besar.

Peningkatan permintaan baru-baru ini telah mencetuskan semangat baru di pasaran tablet elektronik. Wabak ini mengurung orang di rumah buat sementara waktu, tetapi kanak-kanak masih perlu menghadiri kelas dan orang dewasa masih perlu bekerja. Oleh itu, Internet telah menjadi saluran utama untuk aktiviti-aktiviti ini. Oleh kerana tablet mempunyai skrin yang lebih besar daripada telefon bimbit, lebih mudah alih daripada komputer, dan jauh lebih berpatutan, mereka secara semula jadi menjadi salah satu pilihan terbaik untuk pelajaran dalam talian kanak-kanak dan pejabat jarak jauh untuk orang dewasa.

Data IDC menunjukkan bahawa penghantaran tablet global akan meneruskan pertumbuhan pada tahun 2020. Pada suku keempat, penghantaran tablet global adalah 52.2 juta unit, meningkat 19.5% tahun ke tahun, mencapai tahap tertinggi sejak suku keempat 2017. Penghantaran tahunan adalah 164.1 bilion unit, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 13.6%.

Malam tadi, Huawei melancarkan versi baru tablet MatePad Pro pada acara pelancaran P50. Pada masa ini, tablet Huawei telah menjadi pilihan pertama di antara semua alternatif Android di pasaran, sebahagian besarnya kerana model-model ini mempunyai konfigurasi dan pengalaman sistem yang sangat baik. Dengan pengumuman terbaru ini, pengguna mungkin tidak sabar menantikan Xiaomi Mi Pad 5.

Lihat juga:Xiaomi MIX4 Bakal Hadir Dengan Paparan Infinite?