Xiaomi Mi MIX 4 Versi Rasmi BYD Dilancarkan, Harganya $908

BYD Auto Store DilancarkanXiaomi Mi MIX 4 BYD Edisi RasmiPada hari Jumaat, ia akan tersedia pada 29 November. Spesifikasi telefon ini sesuai dengan versi 8 + 256GB yang sudah dijual di China, dengan seramik hitam di bahagian belakang, tetapi berharga 5,799 yuan ($908) dan terhad kepada 500 unit.

Ini adalah kerjasama telefon bimbit ketiga yang disiapkan oleh BYD. Tahun lalu, BYD dan Huawei bersama-sama membuat telefon pintar P40 yang disesuaikan dengan faktor BYD Han. Tahun ini, BYD melancarkan versi Mate 40 yang disesuaikan, yang mencetuskan beberapa perbincangan di kalangan netizen.

Elemen peribadi BYD tercermin dalam logo syarikat di penutup belakang, skrin boot, dan wallpaper bersepadu peranti. Dan pembungkusan juga menggunakan reka bentuk elemen adat BYD.

Model Xiaomi MIX4 dilancarkan secara rasmi pada 10 OgosTahun ini. Telefon ini mengintegrasikan Qualcomm Snapdragon 888 Plus, serta memori 8GB dan memori sehingga 256GB. Telefon pintar ini menggunakan panel OLED 667 inci dengan resolusi 2340×1080 piksel. Untuk menggerakkan peranti, telefon pintar dilengkapi dengan bateri 4500mAh yang menyokong pengecasan pantas berwayar 120W dan pengecasan pantas tanpa wayar 50W.

Lihat juga:Canalys: Apple kembali ke puncak pasaran gelang tangan yang boleh dipakai global, diikuti oleh Xiaomi dan Huawei

Dari segi kamera, peranti ini juga mempunyai sistem kamera belakang yang fleksibel termasuk 108MP kamera utama, 13MP kamera ultra lebar (lensa bebas, 120 darjah pandangan) dan 8MP 5x periscope shooter. Selain itu, ia juga mempunyai teknologi CUP yang membolehkan pengguna menyembunyikan kamera di bawah skrin.