Xiaopeng melancarkan cerucuk pengisian EV isi rumah generasi kedua

Xiaopeng Motors disenaraikanCerucuk pengisian kenderaan elektrik keluarga generasi keduaKhamis. Produk baru menyokong fungsi baru seperti alat kawalan jauh 4G dan peningkatan automatik OTA.

Pengecas generasi ini menyokong penghantaran data rangkaian 4G untuk pertama kalinya berdasarkan penghantaran data Bluetooth generasi sebelumnya. Pengguna tidak perlu mendekati cerucuk pengecasan, mereka dapat melihat status operasi masa nyata cerucuk pengecasan atau melakukan pelbagai operasi jarak jauh melalui aplikasi telefon bimbit.

Di samping itu, generasi kedua ini memperkenalkan ciri peningkatan OTA buat kali pertama. Oleh itu, peranti secara automatik boleh menerima dan memuat turun pakej peningkatan firmware dari latar belakang, terus mengoptimumkan ciri-ciri firmware, dan memenuhi keperluan pengguna dalam masa nyata melalui kemas kini dinamik jauh.

Pengecas rumah baru ini mempunyai tahap perlindungan IP54 dan suhu operasi antara -40°C hingga 60°C. Ia juga boleh digunakan dalam pelbagai keadaan cuaca ekstrem.

Pengecas baru mempunyai lampu pintar, yang membolehkan pengguna menilai status operasi cerucuk pengecasan secara intuitif melalui warna dan kesan kerlipan.

Dari segi keserasian produk, pengecas rumah baru membolehkan pengguna lain berkongsi pengecas rumah melalui fungsi perkongsian tiang peribadi, dan menyokong semua kenderaan elektrik yang memenuhi antara muka AC standard nasional China. Ia juga menyokong pengecasan pemasa, kunci anti-kecurian 4G dan ciri-ciri lain.

Lihat juga:Xiaopeng Motors memulakan pembinaan di taman perindustrian alat ganti kenderaan

Xiaopeng melancarkan dua versi pada hari Khamis, termasuk versi 7kW dan 11kW. Versi 7kW termasuk pemasangan berharga 5,000 yuan ($749), dan versi 11kW termasuk pemasangan berharga 7,000 yuan ($1048). Di samping itu, mereka boleh menyediakan pengguna dengan pelbagai pilihan pemasangan tersuai.