Yinguan Semiconductor menerima pembiayaan strategik lebih dari 200 juta yuan

Pada 18 Ogos, Silver Crown Semiconductor mengumumkan bahawa:Ia mengadakan acara penyelesaian pembiayaan strategik di pangkalan ShanghaiPusingan pembiayaan ini diketuai oleh CCB Investment dan Juntong Capital, diikuti oleh pelabur malaikat Jizi Investment, Addor Investment, Costone Capital, Fujian Zhanxin, dan Grit Ventures. Pelaburan melebihi 200 juta yuan.

Ini adalah pusingan ketiga pembiayaan Silver Crown Semiconductor. Dana ini akan digunakan untuk memperdalam penyelidikan dan pengembangan peralatan ketepatan semikonduktor kelas atas, meningkatkan kapasiti pengeluaran barisan pengeluaran, membuka pasaran dan merekrut pekerja baru. Pada bulan April 2021, syarikat menyelesaikan pusingan pembiayaan Pra-A bernilai 150 juta yuan.

Silver Crown Semiconductor ditubuhkan pada tahun 2019 oleh pasukan sukan dan ujian ultra-ketepatan Universiti Fudan. Fokus pada penyelidikan dan pengembangan komponen utama peralatan semikonduktor. Syarikat ini menggunakan kelebihan teknologinya dalam bidang kawalan dan pengesanan gerakan ketepatan untuk membuat produk yang memenuhi keperluan pengguna akhir, dan pada masa yang sama dapat membina secara besar-besaran.

Syarikat ini kini mempunyai dua pangkalan di Shanghai dan Wujiang, Suzhou, dan telah membina empat barisan pengeluaran: platform gerakan ketepatan, motor profesional, produk piezoelektrik dan produk kawalan pemacu. Produk syarikat dilengkapi dengan platform ujian kawalan gerakan ketepatan maju dan mempunyai beberapa alat khas.

Lihat juga:Senvoda EVB melengkapkan pembiayaan $886 juta

Laman web rasminya menunjukkan bahawa dalam dua tahun sejak penubuhannya, Silver Crown Semiconductor telah memohon 88 hak harta intelek yang berkaitan dan menerima sejumlah lebih dari 100 juta yuan dalam R&D dan pesanan pengeluaran. Pada masa yang sama, ia juga telah menarik lebih dari 100 rekrut yang luar biasa dalam bidang semikonduktor di dalam dan luar negara. Produknya telah digunakan dalam barisan pengeluaran berskala besar syarikat litar bersepadu domestik.