AI-PRIME menerima pusingan pembiayaan A dan A + bernilai AS $10 juta

Permulaan penyelesaian kecerdasan buatan AI-PRIME mengumumkan pada hari IsninMenerima puluhan juta dolar AS dalam pusingan pembiayaan A dan A +, SAIF Partners dan Sinovation Ventures bersama-sama berperanan sebagai pelabur utama dalam Siri A, dan pemegang saham sedia ada UTS Capital membuat pelaburan tambahan dalam Siri A +.

AI-PRIME ditubuhkan pada 2018 dan beribu pejabat di Shanghai. Ia kini mempunyai hampir seratus pekerja, dan syarikat itu akan membawa lebih banyak profesional selepas pusingan pembiayaan ini. Produk utamanya “Sistem Pemantauan AI Keselamatan Industri” digunakan terutamanya untuk meningkatkan keselamatan operasi personel dalam pelbagai senario pengeluaran di kilang.

Syarikat ini terutama memfokuskan pada petroleum, kimia, keluli dan industri lain, dan melancarkan platform keselamatan industri awan “Prime Safety +” berdasarkan AI, pemprosesan gambar masa nyata, RPA dan grafik pengetahuan.

Lihat juga:Syarikat perisian industri UniVista melebihi 110 juta yuan dalam pembiayaan Pra-A

Platform ini terdiri daripada tiga bahagian yang dibahagikan kepada modul pemantauan dan kawalan lapangan “Prime Eagle”, modul platform fusion dan data dan analisis” Prime Lion”, dan modul fusion robot dan multi-sistem RPA “Prime Octopus” (dahulunya dikenali sebagai Chipmunk).

Dari tahun 2020 hingga 2021, pendapatan AI-PRIME meningkat hampir 8 kali ganda. Terutamanya melayani perusahaan besar dalam industri petroleum, kimia dan keluli. Di samping itu, syarikat itu melancarkan produk ringan untuk perusahaan kecil dan sederhana.

Melihat ke masa depan, AI-PRIME menyatakan bahawa ia akan meneroka lebih banyak senario segmentasi dalam industri utama dan menerapkan teknologi canggih termasuk AR dan meta-alam semesta industri.