Bahagian dalaman konsep JiDU ROBO-01 didedahkan dan akan dilancarkan pada 8 Jun

Jidu, usaha sama antara gergasi Internet China Baidu dan pembuat kereta Geely, dikeluarkanBahan promosi baru untuk kereta konsep pertama ROBO-01Pada hari Rabu, melancarkan beberapa perincian reka bentuk dan mempamerkan “estetika robotik” jenama yang unik. Kereta ini akan dilancarkan secara rasmi pada persidangan “Robot Day” pada 8 Jun.

Poster yang dikeluarkan oleh firma itu menunjukkan bahawa reka bentuk dalaman kereta konsep ROBO-01 adalah minimalis, mengintegrasikan panel paparan definisi tinggi yang besar. Teks di poster menunjukkan bahawa panel paparan ultra lebar di dalam kereta konsep akan mempunyai fungsi interaksi mendalam 3D, pembantu suara kokpit dan fungsi interaksi manusia-komputer lain atau kelajuan tindak balas yang sangat pantas.

(Sumber: Jidu)

Kereta konsep menggunakan roda kemudi berbentuk U khas, yang membawa banyak khayalan untuk penyampaian kemampuan pemanduan autonomi peringkat tinggi.

ROBO-01 mempunyai tempat duduk dan aksesori berbentuk unik. Kokpit pintarnya menambah lampu ambien, tempat duduk berteknologi tinggi, konsol pegangan tangan pusat dan struktur lain, yang diharapkan dapat mewujudkan rasa fiksyen ilmiah.

Lihat juga:Permulaan automotif yang disokong oleh Baidu sangat bersedia untuk pengeluaran besar-besaran

Di ekor ROBO-01, logo sangat menarik. Sayap belakang, lampu belakang, dan bar lampu lebar penuh memberikan ciri-ciri robot tertentu. Reka bentuk lampu piksel di bahagian belakang mungkin menunjukkan bahawa kereta mempunyai ciri interaktif pencahayaan AI di luar kereta.

(Sumber: Jidu)

Robot kereta konsep pertama ROBO-01 akan dilancarkan di aplikasi Baidu Yuanyue Universe “Xirang” pada jam 19:00 pada 8 Jun. Acara ini akan disiarkan secara langsung melalui saluran video WeChat rasmi dan Douyin.

Kereta robot pertama yang dihasilkan secara besar-besaran akan dihantar pada tahun 2023. Ia akan mempunyai kemampuan pemanduan autonomi tahap tinggi “di luar kotak”, membawa pengguna pengalaman memandu yang unik dalam pelbagai senario.