“China E-sports Weekly”: Beijing Universal Resort bekerjasama dengan Tencent,” League of Legends Wilderness Rift “diluluskan oleh permainan

Apabila pendekatan Tahun Baru Cina, industri e-sukan negara menghadapi kelembapan kerana kebanyakan syarikat membenarkan pekerja pulang ke rumah untuk meraikan. Walau bagaimanapun, kami telah melihat beberapa perkembangan menarik dan penting dalam industri.  

Dalam kisah teratas industri e-sukan China: Harta Intelek (IP) Tencent Games akan disatukan ke dalam pengalaman hiburan Beijing Universal Resort (BUR) pada tahun 2022; Haval, jenama anak syarikat Great Wall Motors, memperbaharui perkongsian dengan organisasi e-sukan Rusia Virtus..ro; Riot Games “League of Legends: Wild Rift Handphone” telah diluluskan oleh Pentadbiran Akhbar dan Penerbitan Nasional China (NPPA); Oxyyuyin mengumumkan perjanjian penajaan dengan agensi e-sukan Cina Suning Games.

Lihat juga:China E-sports Weekly: TCL menaja liga profesional League of Legends, dan perkhidmatan sembang China TT Yuyin menyelesaikan pembiayaan Siri B bernilai AS $100 juta

Beijing Global Resort berganding bahu dengan Tencent untuk menjadi tuan rumah acara bermusim 2022

Pada 3 Februari, Tencent Interactive Entertainment Group (IGE) dan Beijing Universal Resort (BUR) mengumumkan bahawa kedua-dua syarikat telah menandatangani perkongsian jangka panjang.

Tencent‘s King of Glory, Peacekeeping Elite, QQ Speed, Cards Game Fighting Landlord, dan beberapa permainan lain secara rasmi akan menyertai acara bermusim BUR 2022. Ini akan menjadi kerjasama pertama antara Tencent dan Universal, taman tema terkemuka di dunia. Kemungkinan kerjasama antara BUR dan Tencent akan menyuntik dorongan baru ke dalam model IP taman tema eksklusif.  

“Dalam masa terdekat, kami akan melihat elemen budaya e-sukan dalam pemandangan hiburan yang pelbagai di resort ini. Kami percaya bahawa kerjasama ini dapat mewujudkan emosi yang meluas dari dalam talian ke luar talian, serta pengalaman pelanggan yang lebih kaya dan lebih mendalam,” tambah Naib Presiden Kanan Tencent Ma Xiaoyi dalam pengumuman itu.

Tom Mehrmann, Presiden dan Pengurus Besar UBR, berkata: “Kami komited untuk terus mengembangkan perkongsian kami di seluruh industri di China, membuat pengalaman taman tema yang inovatif untuk lebih banyak tetamu China, dan menyokong pembangunan berkualiti tinggi industri pelancongan budaya China.”

Ia baru-baru ini mengesahkan bahawa pembinaan Beijing Universal Park adalah “kelajuan penuh” dan taman itu dijangka akan debut pada Mei 2021.  

Haval memperbaharui perkongsian 2021 dengan Virtus.Pro Rusia

Syarikat kereta China Great Wall Motors mengumumkan bahawa jenamanya Haval telah memperbaharui perkongsiannya dengan organisasi e-sukan Rusia Virtus.Pro (VP).

Sebuah syarikat automotif global, Great Wall Motors menjual 17,381 kenderaan di Rusia pada tahun 2020, peningkatan 41% tahun ke tahun, dan merupakan juara jualan jenama kereta Cina di pasaran Rusia.  

Virtus.Pro diiktiraf sebagai salah satu organisasi e-sukan terbaik di Rusia, khususnya untuk komuniti e-sukan Dota 2 dan CS:GO.   ·  

Haval adalah rakan kongsi kereta eksklusif untuk musim kedua Liga Epik Dota 2 pada bulan November 2020.  

“Haval telah mencapai hasil positif dalam mendukung pengembangan industri e-sukan pada tahun lalu. Pada tahun 2021, kami akan memperluas kerjasama kami dengan VP Battle Team dan mempercepat laju penerokaan dalam bidang e-sukan,” kata Jerome Saigot, ketua pegawai operasi anak syarikat Rusia Haval.   ·  

“Kami bangga dengan rakan kongsi seperti Haval dan gembira dengan hasil kerjasama kami tahun lalu. Bersama-sama, Haval dan Virtus. Pro berjaya mencapai matlamat mereka, jadi kami gembira dapat memperluas perkongsian kami. Penonton untuk” Dota 2 “dan” CS: GO “berbeza, dan Haval akan mempunyai lebih banyak peluang untuk melaksanakan ideanya,” kata Sergey Glamazda, pengurus besar Virtus. Pro.

Berita Perniagaan E-Sukan Lain: