Douyin meningkatkan platform muzik terbuka

Pada hari Khamis, Douyin ByteDance mengumumkan peningkatan kepadaPlatform muzik terbuka syarikat “Zhire Galaxy”. Peningkatan ini akan menampilkan sejumlah perkhidmatan dan promosi yang menawarkan para pemuzik pakej komprehensif untuk menguruskan pekerjaan mereka sambil mendapat lebih banyak lalu lintas dan masa persembahan.

Pada masa ini, platform perkhidmatan “Zhire Galaxy” telah membentuk sistem layanan dasar yang mengintegrasikan promosi lagu, pencocokan penulis lagu dan penyanyi, pengedaran institusi, dan analisis data. Platform ini dapat menyediakan perkhidmatan promosi dan pengedaran agensi yang disesuaikan untuk studio muzik dan pemuzik. Saluran pengedaran muzik Douyin telah merangkumi lebih dari 200 platform muzik dan lebih dari 100 negara dan wilayah.

Di samping itu, platform ini dapat menyediakan profesional dan sumber promosi untuk pemilik hak cipta muzik, studio, dan syarikat promosi, sambil membantu memotivasi para profesional untuk mengambil bahagian dalam promosi melalui permintaan dan tugasan. Pada masa ini, terdapat lebih daripada 100,000 penganjur muzik aktif yang tersenarai di Douyin.

Platform muzik secara khusus melancarkan tiga rancangan tahunan: Smart Heat Project, Galaxy Project, dan Super Volume Project untuk memenuhi pelbagai keperluan pemuzik yang berbeza. Dengan memberikan panduan lalu lintas dan operasi yang besar, Zhire merancang untuk membantu pemuzik asli memasuki platform, mengembangkan pangkalan peminat, mempromosikan muzik, dan bahkan berpeluang berada di pentas yang lebih besar. Galaxy merancang untuk mempamerkan pemuzik terkenal dan jenama teratas. Akhirnya, Program Super Volume akan menyediakan pelbagai inisiatif sokongan untuk mempromosikan dan menemui muzik semua artis. Langkah-langkah khusus untuk ketiga-tiga rancangan itu akan dilancarkan tahun ini.

Lihat juga:Douyin dan Douyin memperoleh AS $266 juta pada bulan Januari

Orang yang berkaitan dengan perniagaan muzik Douyin mengatakan bahawa publisiti, pengedaran, dan promosi adalah titik tolak yang dihadapi oleh semua platform dan institusi dalam industri muzik. Platform baru bertujuan untuk mewujudkan platform perkhidmatan sehenti untuk pemuzik dengan mengintegrasikan keupayaan teras seperti publisiti, penciptaan lagu, aktiviti IP, dan perkhidmatan asas. Pada masa ini, lagu di platform dimainkan 7 bilion kali sehari, dan 60% pemuzik di platform menggandakan peminat mereka dalam setahun.