Huawei Hubble melabur dalam syarikat litar bersepadu Accomilicon

Pengilang Litar Bersepadu GuangzhouAccompilicon mengeluarkan perubahan kepada maklumat pendaftaran perniagaan rasminyaPada 1 Ogos, Shenzhen Hubble Technology Investment Partnership (Limited Partnership), sebuah syarikat gabungan Huawei, ditambahkan sebagai pemegang saham syarikat, dan modal berdaftarnya meningkat dari sekitar 7.09 juta yuan (1.05 juta dolar AS) menjadi sekitar 7.89 juta yuan.

Accomilicon ditubuhkan pada bulan Julai 2014. Wakil sahnya adalah Zheng Hongzhi, dan pemegang sahamnya termasuk Zheng Hongzhi, Zhou Yi, Xinjiang Yuandaolong Equity Investment Co., Ltd. dan syarikat lain. Pada bulan September 2020, ia menerima pelaburan saham dari Hubei Xiaomi Changjiang Industrial Investment Fund Management Co., Ltd.

Syarikat ini memberi tumpuan kepada reka bentuk litar bersepadu analog hibrid, dengan teknologi bunyi ultra-rendah yang terkemuka, teknologi sensor imej dan teknologi penyulitan perlindungan bicu telefon pintar. Pada tahun 2015, syarikat itu memperoleh Acccilicon, pembuat cip IC Amerika, yang menjadi pusat penyelidikan dan pembangunan AS di Xi’an, Shaanxi, yang juga menggunakan namanya. Pada tahun 2020, kerana penyesuaian perancangan strategik, tempat pendaftaran syarikat dipindahkan ke Guangzhou, dan syarikat itu menukar nama Cinanya dengan sewajarnya.

Lihat juga:Pimchip Technology mengumpulkan lebih daripada $10 juta dalam Siri A

Antara cip yang ditawarkan oleh Accompilicon ialah cip suis, cip perlindungan, cip DAC/ADC, pemproses isyarat digital (DSP) dan banyak lagi. Aplikasi produk termasuk telefon pintar, komunikasi digital, penggunaan audio/video, dan penyelesaian sistem. Berdasarkan teknologi ini, kami dapat menyediakan pelanggan dengan pembangunan ASIC dan SoC yang disesuaikan, pembangunan modul, pembangunan sistem dan pembangunan jam.

Shenzhen Hubble Technology Investment Partnership (Limited Partnership) ditubuhkan pada 15 April 2021. Ini adalah salah satu platform pelaburan industri semikonduktor Huawei, yang terutama melabur dalam syarikat permulaan dalam bidang semikonduktor.