Huawei untuk menyediakan perkhidmatan pertukaran penutup belakang telefon bimbit untuk pelanggan sebelumnya

Baru-baru ini, laman web rasmi Huawei memperkenalkan perkhidmatan baru yang membolehkan pengguna produknya menukar casing belakang telefon bimbit. Perkhidmatan ini akan berlangsung sehingga 30 September tahun ini.

Pelanggan yang layak boleh memohon perkhidmatan penggantian casing belakang selagi telefon bimbit mereka adalah salah satu model yang ditentukan yang disenaraikan di laman web rasmi Huawei. Perkhidmatan ini termasuk menukar bahan atau warna cangkang belakang. Buat masa ini, produk ini hanya menyokong beberapa model seperti Huawei P10 Plus, Mate20 dan terbaru siri Mate40.

Pengguna boleh membeli perkhidmatan ini di lebih daripada 1,900 pusat khidmat pelanggan Huawei di tanah besar China.

Mengganti casing belakang boleh memberi wajah baru kepada telefon. Setelah menaik taraf ke perisian HarmonyOS syarikat, fungsi telefon dan pengalaman pengguna umum dapat dikemas kini, memastikan kadar pengekalan pengguna lama.

Perkhidmatan itu dijadualkan berakhir pada 3 September tahun ini.

Sistem HarmonyOS 2.0 dilancarkan secara rasmi pada 2 Jun dan kini disesuaikan dengan 69 peranti. Hanya seminggu selepas pelancarannya, HarmonyOS mengumpul 10 juta pengguna sebelum meningkat kepada 25 juta pengguna dalam tempoh sebulan.

Sebelumnya, Huawei meramalkan 300 juta peranti akan membawa HarmonyOS tahun ini, 200 juta daripadanya berasal dari produk ekologi Huawei sendiri dan selebihnya dari peranti rakan kongsi lain. Tetapi sejauh keadaan semasa, Huawei memerlukan lebih banyak peralatan dan sokongan jenama untuk mencapai matlamat ini dalam masa enam bulan.

Lihat juga:Siri Huawei P50 akan dilancarkan pada 29 Julai, dengan HarmonyOS yang dikhabarkan telah dipasang sebelumnya