Kuaishou dan G-BITS bersama-sama membiayai institusi modal teroka baru

Pada 9 Februari,Xiamen Norwich Peak Venture Capital (Perkongsian Terhad)Ditubuhkan secara rasmi dengan modal berdaftar 100 juta yuan (AS $15.7 juta). Firma modal teroka baru telah menerima dana bersama dari beberapa syarikat, termasuk syarikat perkongsian video pendek China Kuaishou Technology dan penyedia kandungan permainan dalam talian G-bits. Dana ini memberi tumpuan terutamanya kepada bidang budaya dan kreatif, dan melabur dalam syarikat yang tidak tersenarai pada peringkat awal.

Platform pertanyaan komersial Qichacha menunjukkan bahawa syarikat itu dimiliki bersama oleh Kuaishou dan G-bits, dan yang terakhir mengeluarkan pengumuman yang menunjukkan bahawa syarikat itu merancang untuk melabur 25 juta yuan untuk melanggan saham Norwich Peak. Sebagai salah satu rakan kongsi terhad, Kuaishou melabur 20 juta yuan.

Penubuhan VC ini menunjukkan pelaburan berterusan Kuaishou dalam industri permainan. Kuaishou optimis terhadap perniagaan permainannya dan melihatnya sebagai sebahagian daripada strategi jangka panjangnya. Tahun lalu, Kuaishou meningkatkan bahagian permainannya menjadi bahagian yang berdiri sendiri, yang didedikasikan untuk pelaburan jangka panjang dalam perniagaan permainan.

Kuaishou telah menubuhkan tiga unit perniagaan serantau di Beijing, Yangtze River Delta, dan Pearl River Delta. Setiap unit perniagaan mempunyai matlamat untuk menginkubasi permainan berkualiti.

Lihat juga:Pesaing Douyin Kuaishou menetapkan jumlah produk e-dagang pada $152 bilion

Kuaishou juga mementingkan bakat permainan dan telah membentuk pasukan terkemuka di industri ini. Pada masa ini, Kuaishou telah melabur dalam pelbagai kategori seperti permainan kad, permainan simulasi, permainan menembak, dan permainan aksi. Anggota teras pasukannya mempunyai pengalaman bertahun-tahun di syarikat terkenal di China.Selain permainan VR yang terkenal, mereka juga telah memimpin dan mengambil bahagian dalam berjuta-juta permainan dalam talian, nuklear China dan inti keras, dengan pendapatan tahunan lebih dari 1 bilion yuan.