Menunjukkan bahawa syarikat terkemuka BOE menjangkakan keuntungan bersih melebihi 25 bilion yuan pada tahun 2021

BOE, pembekal panel paparan terkemuka di pasaran China, mengumumkanRamalan prestasi 2021Khamis. Syarikat menjangkakan pendapatan operasi tahunan antara 215 bilion hingga 220 bilion yuan ($33.9 bilion hingga $34.7 bilion), peningkatan tahun ke tahun sebanyak 59% -62%.  

BOE juga meramalkan bahawa keuntungan bersih yang dapat diagihkan kepada pemegang saham syarikat tersenarai adalah antara 25.7 bilion dan 26 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 410% -416%. Syarikat itu mendedahkan bahawa industri paparan semikonduktor menyaksikan kitaran perniagaan terpanjang dalam sejarah pada separuh pertama 2021.

BOE mengatakan bahawa sejak suku ketiga 2021, penyesuaian permintaan pasaran telah mendorong kenaikan harga produk industri, dan industri sepanjang tahun relatif lebih menjanjikan daripada tahun lalu. Sebagai peneraju industri, syarikat memanfaatkan trend dan menunjukkan prestasi yang baik berbanding tahun lalu.

Sejak 2021, BOE telah melakukan peningkatan teknologi dalam paparan 8K, OLED fleksibel dan bidang lain. Di samping itu, syarikat juga telah melancarkan produk paparan 4K AMQLED 55-inci dan produk paparan e-sukan profesional dengan kadar penyegaran ultra tinggi 480 Hz.

Lihat juga:Jalur pengeluaran fleksibel AMOLED generasi ke-6 BOE secara rasmi memulakan pengeluaran besar-besaran

Menurut data yang dibuat oleh Sigmaintell dan dikutip oleh BOE, syarikat itu menghantar sekitar 60 juta panel telefon pintar OLED yang fleksibel pada tahun 2021, peningkatan hampir 60% dari tahun ke tahun. Pada masa yang sama, penghantaran paparan fleksibel menduduki tempat pertama di China dan kedua di dunia.

Sebagai tambahan, BOE melancarkan dan menyatakan bahawa pada masa akan datang, syarikat akan mencapai pembangunan melalui inovasi dalam teknologi, pengurusan dan transformasi digital.