OPPO mengeluarkan pengecas kilat magnetik MagVOOC

Hari ini, pengeluar telefon pintar China OPPO melancarkan teknologi pengecasan kilat magnetik MagVOOC di Ekspo Industri Pintar Antarabangsa China 2021. Tiga peranti baru diperkenalkan, termasuk perpustakaan kuasa, pengecas dan pangkalan pengecas.

MagVOOC Magnetic Charger mempunyai gegelung pemancar dan papan induk yang berasingan. Reka bentuk ini menjadikan pangkalan transmisi lebih nipis, membantu mengasingkan haba yang dikeluarkan dari papan induk ke telefon pintar, sehingga mengurangkan kesan pada kadar pengecasan.

Perpustakaan MagVOOC Magnetic Radio Power menyelesaikan masalah menyelaraskan telefon dengan pengecas dengan menambahkan magnet untuk membantu peranti “terkunci” di tempatnya, kata OPPO. Mengenai kuasa, perpustakaan kuasa radio magnet MagVOOC menyokong pengecasan tanpa wayar 20W dan pengecasan berwayar 10W untuk telefon bimbit, yang boleh dicas sepenuhnya pada 4500 mAh dalam 2 jam.

Seorang blogger produk digital mengatakan bahawa tidak ada rancangan pengeluaran besar-besaran untuk produk pengecasan kilat magnetik MagVOOC, tetapi peranti pengecasan kilat berwayar 125 watt akan dikeluarkan tahun depan.

Awal bulan ini, sub-jenama OPPO Realme melancarkan teknologi pengecasan tanpa wayar magnetik MagDart dengan kelajuan maksimum 50W. Walau bagaimanapun, kipas diperlukan untuk menyejukkan peranti semasa mengecas.

Lihat juga:OPPO tubuhkan makmal inovasi kamera di India

Pada pameran itu, OPPO dan Changan Automobile bersama-sama mempamerkan rangkaian sambungan telefon pintar dalam kereta dari model CS55PLUS generasi kedua, termasuk penambahan kunci kereta digital ke dompet mudah alih OPPO. Kunci digital membuka kunci pintu hanya dengan mendekatinya, dan juga melakukan fungsi lain seperti mengunci pintu, membuka bagasi, dan menghidupkan enjin.