Pembangun perisian AI Baihai Technology telah mengumpulkan puluhan juta yuan dalam pembiayaan

Baihai Technology, yang memfokuskan pada perisian AI, mengumumkan pada hari JumaatTelah menyelesaikan puluhan juta pembiayaan yang diketuai oleh Verity Ventures. Dana tersebut digunakan terutamanya untuk mempercepat pengembangan dan promosi AI Intelligent Development Platform (IDP).

Teknologi Baihai terdiri daripada bakat teknikal dari Universiti Tsinghua yang terkenal di China, Baidu dan Teknologi MiningLamp yang mempunyai pengalaman luas dalam teknologi, produk, operasi dan sumber terbuka. Pengasasnya Lu Yilei memiliki gelar doktor dalam pengkomputeran berprestasi tinggi dari Tsinghua dan mempunyai lebih dari 15 tahun pengalaman dalam data besar dan AI. Dia bertanggungjawab untuk penyimpanan dan pengkomputeran berprestasi tinggi di Lenovo Netdisk, pengkomputeran diedarkan Hadoop di Baidu, dan algoritma AI dan platform analisis data di MiningLamp Technology.

Teknologi Baihai memberi tumpuan kepada melayani jurutera algoritma dan jurutera data besar yang ingin berubah menjadi saintis data, menyediakan mereka dengan alat pengembangan dan pengeluaran AI domestik yang mudah digunakan dan berprestasi tinggi, yang membolehkan mereka lebih fokus pada pengembangan model dan analisis data, dan meningkatkan kecekapan kerja.

Jupyter adalah projek sumber terbuka bukan untung yang lahir dari projek IPython pada tahun 2014, ketika ia berkembang untuk menyokong sains data interaktif dan pengkomputeran saintifik di semua bahasa pengaturcaraan. Ciri terbesarnya ialah prestasi pengaturcaraan visual yang sangat baik dan fungsi analisis data yang kaya.

Namun, sokongannya terhadap pengeluaran dan pengurusan AI masih perlu ditingkatkan. Sebagai contoh, akses data dan analisis SQL bergantung terutamanya pada pemalam lain; Sokongan untuk kerja berpasukan, pengurusan projek, operasi latar belakang, dan latihan diedarkan masih perlu ditingkatkan.

Lihat juga:Platform reka bentuk dalam talian Chuangkit menyelesaikan pembiayaan Siri B, dan Kingsoft Office terus melabur

Dengan percepatan penyimpanan data perusahaan di awan, integrasi AI dan perkhidmatan awan yang mendalam akan menjadi trend yang tidak dapat dielakkan. Teknologi Baihai berharap dapat menggabungkan Jupyter dengan Cloud Native untuk menyediakan alat pengembangan dan pengeluaran AI domestik yang mudah digunakan dan berprestasi tinggi untuk pembangun AI profesional.