Pembuat telefon pintar China Vivo mengumumkan pelancaran global siri X70

Pada hari Jumaat, pembuat telefon pintar China Vivo secara rasmi melancarkan siri telefon pintar fotografi profesional X70, yang dilancarkan di beberapa pasaran di seluruh dunia. Siri X70-terdiri daripada X70, X70 Pro dan X70 Pro +-menandakan bab seterusnya dalam kolaborasi vivo dengan Zeiss.

Siri Vivo X70 akan dilancarkan secara berperingkat di pasaran seperti India, Thailand, Indonesia, Malaysia, Taiwan, Emiriah Arab Bersatu dan banyak lagi bermula Jumaat.

Untuk kamera depan, seluruh barisan X70 mempunyai kamera depan 32MP, array quad-cam belakang sudah dipasang pada X70 Pro + dan X70 Pro, dan X70 menggunakan sistem tiga kamera.

Keseluruhan siri Vivo X70 memenuhi syarat pensijilan lapisan T* Zeiss, bekerjasama untuk mengurangkan pantulan dan meningkatkan transmisi cahaya untuk mengurangkan ghosting, cahaya sesat dan artifak gambar lain, memastikan kecerahan pengimejan.

Di bahagian atas garis, X70 Pro + mempunyai cip pengimejan baru V1 dan lensa kaca transmisi tinggi.Cip pengimejan baru yang direka secara bebas oleh vivoMengamalkan sistem kecerdasan buatan untuk menerapkan sepenuhnya pengurangan hingar, anggaran pergerakan dan pampasan gerakan.Kanta kaca tunggal yang dinaik taraf memastikan penyebaran ultra rendah dan meningkatkan kualiti imej.

X70 Pro + menggabungkan sensor GN1 50MP ultra sensory dengan kamera universal 48MP Sony IMX598 ultra lebar dengan teknologi penstabilan cakrawala 360deg untuk mengekalkan kestabilan yang tidak tergoyahkan walaupun dalam urutan penggambaran yang padat.

Sementara itu, model X70 Pro dan X70 menggunakan kamera universal super sensing, digabungkan dengan teknologi universal stability 3.0, yang membolehkan pengguna menangkap gambar atau video yang stabil dalam gerakan dinamik. Teknologi video ultra-stabil VIS 5 paksi sudah tersedia pada X70 Pro dan X70, menggabungkan OIS dan EIS yang dipertingkatkan untuk menukar putaran paksi X/Y dan paksi Z untuk kestabilan yang baik.

X70 Pro + dikuasakan oleh platform mudah alih Qualcomm Snapdragon 888 Plus 5G, sementara peranti X70 Pro dan X70 berjalan pada cip MediaTek Dimensity 1200-vivo.

Lihat juga:Vivo X70 dijadualkan dilancarkan pada 9 September, X70 Pro + mempunyai reka bentuk baru

Vivo X70 Pro + dilengkapi dengan bateri 4,500mAh yang cukup besar dan pengecas standard vivo, menyokong pengecasan kilat 55W, dan serasi dengan teknologi pengecasan kilat tanpa wayar 50W Qi untuk pertama kalinya.

X70 Pro + tersedia dalam Enigma Black, sementara model X70 Pro dan X70 tersedia dalam warna Cosmic Black atau Aurora Dawn.