Platform video pendek China Kuaishou mengumumkan penyesuaian organisasi

Platform video pendek Cina Kuaishou mengeluarkan pengumuman hari ini yang menyatakan bahawa untuk mempromosikan perniagaan dengan lebih baik dan meningkatkan lagi kecekapan syarikat,Pelarasan organisasi pusingan baru telah dimulakan.

E-mel dalaman menunjukkan bahawa beberapa unit perniagaan teras, termasuk operasi produk, e-dagang, dan pengkomersialan saluran utama Kuaishou, telah membentuk gelung tertutup setelah putaran penyesuaian struktur ini. Perkhidmatan yang sangat berkaitan dengan gelung tertutup ini di jabatan fungsional, termasuk R&D, analisis data, dan lain-lain, akan dibahagikan kepada pelbagai unit perniagaan untuk meningkatkan lagi kecekapan dan kelancaran operasi perniagaan secara keseluruhan.

Dengan putaran penyesuaian struktur organisasi ini, jalur produksi dan pengangkutan secara resmi dibentuk, menyatukan beberapa jabatan yang terlibat dalam produk, operasi, pertumbuhan pengguna, ekologi permainan, pencarian dan perniagaan lain. Di samping itu, empat unit perniagaan utama e-dagang, pengkomersialan, pengantarabangsaan, dan gamifikasi telah terbentuk.

Lihat juga:Perkhidmatan carian Kuaishou mengeluarkan slogan baru: bertindak balas terhadap setiap gaya hidup dengan gaya hidup anda sendiri

Selain itu,PembersihanHari ini melaporkan bahawa Yan Qiang, naib presiden kanan Kuaishou, mengatakan bahawa dia akan pergi kerana alasan fizikal. Sebelum ini, dalam penyesuaian struktur pada bulan Julai tahun ini, Wang Jianwei menggantikan Yan Qiang sebagai ketua jabatan pertumbuhan pengguna Kuaishou. Pada awal Mei 2020, Yan Qiang, sebagai bekas ketua pengkomersialan Kuaishou, dipindahkan ke Ma Hongbin, yang pada awalnya bertanggungjawab dalam operasi tersebut.