Realme keluar dari OPPO Online Mall

Pada hari Jumaat, jenama telefon pintar realme didapati menarik diri dari pusat membeli-belah dalam talian rasmi OPPOSaat ini tidak ada model telefon pintar yang berkaitan dengan realme di platform e-commerce OPPO, dan semua pautan sebelumnya telah habis masa berlakunya.

Ditubuhkan pada Ogos 2018, realme berada di bawah OPPO Electronics bersama dua jenama telefon pintar lain iaitu OPPO dan OnePlus. Sebelum ini, produk realme dan OnePlus mempunyai label mereka sendiri di OPPO Mall dan pautan ke laman web rasmi mereka sendiri. Kini, produk realme tidak lagi terdapat di OPPO Mall, bahagian jenama juga telah dikeluarkan, dan OnePlus tidak terjejas. Laman web rasmi realme masih boleh diakses seperti biasa.

Menurut sumber industri teknologi domestik dengan nama pengguna Weibo “Digital Chat Station,” realme kini akan berjalan sendiri, dengan rancangan untuk telefon pintar yang boleh dilipat, produk pad berprestasi tinggi dan model unggulan dengan kamera depan terbina dalam.

Lihat juga:Pengimejan OPPO NPU MariSilicon X akan disatukan ke dalam model Realme dan OnePlus

Keluar dari OPPO Mall mungkin kerana jenama itu mencari lebih banyak kebebasan. Banyak produk realme disukai oleh pengguna, dan penglihatan pasaran telah meningkat.

Telefon pintar realme GT2 Master akan dilancarkan pada bulan Julai. Maklumat Sijil Rangkaian Nasional menunjukkan bahawa model ini setebal 8.2mm, berat 199 gram, dan menggunakan skrin AMOLED 6,7 inci 2412 × 1080 120Hz. Ia dilengkapi dengan bateri 4880mAh, menyokong pengecasan pantas 100W, kamera 16MP depan, kamera 50MP + 50MP + 2MP belakang. Model ini dijangka dilengkapi dengan chipset Snapdragon 8+.