Telefon pintar Redmi K50 versi permainan dilancarkan 16 Februari ini

Jenama telefon pintar China Redmi mengumumkan pada hari Rabu pagi bahawa versi permainan Redmi K50 akan dilancarkan secara rasmi pada pukul 19:00 pada 16 Februari. Pada masa ini, beberapa butiran mengenai konfigurasi dan harga telah dibocorkan, mendedahkan bahawa peranti itu dijangka berharga 3499 yuan ($550).

redmi
(Sumber gambar: Weibo netizen @Xiongmaohenturan)

Dari segi konfigurasi, versi permainan Redmi K50 merangkumi pemproses Snapdragon 8 Gen1, motor linear CyberEngine pertama dan pembesar suara berkembar JBL. Ia juga akan dilengkapi dengan skrin lurus kadar penyegaran tinggi, yang meliputi kaca Corning Gorilla Victus, dan pelesapan haba yang disejukkan dengan cecair VC. Versi permainan mempunyai bateri 4700 mAh terbina dalam dan akan menggunakan pengecasan pantas 120W dan cip Surge P1 yang dikembangkan sendiri oleh Xiaomi.

(Kredit gambar: Redmi)

Spesifikasi lain untuk versi permainan Redmi K50, seperti kualiti skrin dan ciri permainan, masih belum dapat disahkan. Dengan seminggu lagi sebelum pelancaran produk baru, jenama itu dijangka memberikan lebih banyak kemas kini mengenai maklumat model baru dalam beberapa hari akan datang.

Harga model sebelumnya dari siri Redmi K50 telah dibocorkan sebelumnya. Model utama atau Redmi K50 akan bermula dari 1999 yuan, Redmi K50 Pro akan bermula dari 2699 yuan, dan Redmi K50 Pro + dijangka bermula dari 3299 yuan. Akhirnya, versi permainan Redmi K50 akan dijual pada harga 3499 yuan. Namun, memandangkan kedudukan pasaran jenama itu yang berkualiti tinggi tetapi mampu milik, harganya dijangka kompetitif dengan prestasi lebih tinggi dalam telefon pintar dilengkapi pemproses Snapdragon 8 Gen 1.

Lihat juga:Redmi K50 Game Edition Bocor: Menampilkan Permainan Berprestasi Tinggi