Tencent Games mengeluarkan lebih daripada 40 produk dan projek di SPARK 2022

Tencent Games melancarkan 44 produk dan projek untuk pasaran China, dan beberapa konsep menggunakan teknologi yang berkaitan dengan permainan untuk penyelidikan budaya, industri dan saintifik, pada persidangan Spark 2022 pada hari Isnin.

Persidangan ini terbahagi kepada tiga bahagian: “Eksplorasi Teknologi Baru”,” Pengalaman Produk Baru “dan” Lebih Banyak Nilai Baru”.

Sebagai sebahagian daripada bahagian penerokaan teknologi baru, Tencent Games mengumumkan 7 projek kerjasama teknologi permainan untuk pertama kalinya. Ini termasuk Tembok Besar Digital China, Gua Koleksi Dunhuang, Paksi Pusat Beijing, program Chase All Transient Constellation Hunter (CATCH), Full Flight Simulator (FFS), 3D Full Fidelity Digital Factory dan projek pembelajaran pintar robot yang digerakkan oleh permainan.

Projek Tembok Besar Digital China memberikan pengukuran tepat bahagian Tembok Besar Xifengkou melalui pengimbasan berkualiti tinggi. Teknologi permainan merangkumi teknologi penjanaan kandungan yang diprogramkan (PCG), permainan awan, dan lain-lain, yang membolehkan pengguna mengalami pemandangan Tembok Besar dalam talian melalui applet WeChat.

Gua Koleksi Dunhuang diciptakan bersama oleh Dunhuang Academy dan Tencent melalui teknologi digital peninggalan budaya dan teknologi permainan. Projek ini dapat mengubah laman warisan menjadi cerita yang jelas dan memberi orang ramai pemahaman yang lebih baik mengenai sejarah dan budaya di belakangnya dengan cara yang menarik.

Gua Koleksi Dunhuang (Sumber gambar: Tencent Games)

Untuk bahagian pengalaman produk baru, Tencent mengeluarkan 26 produk, termasuk 12 permainan baru dan demo dengan teknologi permainan awan asalnya. Dalam demo, pemain dibawa kembali ke zaman dinosaur dalam adegan interaktif masa nyata peringkat filem dengan dinosaur yang sangat halus dan hutan lebat.

Pada masa yang sama, “Glory of the King” melancarkan satu siri aktiviti baru. Permainan mudah alih “Naruto” akan melancarkan watak baru pada bulan Julai tahun ini bersamaan dengan permainan seni mempertahankan diri klasik China. “Peace Game” juga mengeluarkan serangkaian permainan dan peningkatan baru.

TiMi Studio Group telah bekerjasama dengan Xbox Game Studios untuk mengembangkan permainan mudah alih berasaskan strategi, Return to the Empire, untuk pasaran China. Ia menggabungkan elemen klasik IP era Imperial dan memperluas permainan dengan tahap kebebasan yang lebih besar di medan perang 3D seluas 625 kilometer persegi.

Return to Empire
“Kembali ke Empayar” (sumber gambar: Tencent Games)

Untuk bahagian terakhir dan lebih banyak nilai baru, Tencent Games melancarkan 11 produk dan projek, dengan fokus pada aplikasi permainan rentas sempadan dalam pertumbuhan belia, neutralitas karbon, revitalisasi luar bandar, penjagaan kesihatan, dan kesejahteraan sosial.

Lihat juga:Pendapatan luar negara Tencent “Glory of the King” mencapai paras tertinggi pada bulan Mei

Sebagai tambahan, Huya, sebagai rakan siaran langsung rasmi acara ini, berganding bahu dengan streamer permainan popular di platform Huya untuk menunjukkan pengalaman langsung tajuk dan kandungan permainan baru kepada pengguna permainan dan siaran langsung. Sebagai platform siaran langsung permainan domestik yang terkemuka, Huya terus memperkuat kerjasama dan kerjasama dengan Tencent Games dalam penyatuan sumber permainan dan operasi permainan baru untuk memastikan pengguna permainan dan siaran langsung menikmati pengalaman eksklusif dan sumber daya kompetitif yang dibawa oleh Huya.