Versi hibrid plug-in Xingyue-L baru Geely diluluskan oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat

Pada 11 Ogos,Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat China (Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat) mengumumkan kumpulan model terbaruPengilang dan produk kenderaan bermotor jalan raya yang diluluskan dalam pengumuman. Pengumuman itu menunjukkan bahawa versi hibrid plug-in Xingyue-L Geely yang baru telah diluluskan oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat.

Borang permohonan menunjukkan bahawa versi hibrid plug-in Xingyue-L mempunyai jarak pemanduan elektrik tulen 205 kilometer, penggunaan bahan bakar 5.3 liter/100 kilometer, anjakan enjin 1.480 ml, dan kapasiti bateri 39.81 kWh.

Versi hibrid plug-in Xingyue-L (sumber gambar: Geely)

Kereta ini mengikuti reka bentuk keseluruhan Xingyue L Raytheon Hi · X, tetapi berbeza dalam beberapa butiran. Perubahan terbesar adalah dalam sistem kuasa. Model ini menggunakan sistem plug-in yang terdiri daripada motor 1.5T +, sepadan dengan pek bateri lithium ternary yang disediakan oleh CATL.

Dari segi penampilan, kereta baru dan Raytheon Hi · X tidak banyak berubah. Perubahan yang paling menarik pada kereta termasuk penggunaan lampu kabus dan rim baru, dan penambahan antara muka pengecasan pada fender belakang kiri. Logo baru telah ditambahkan di bawah label ekor “Xingyue L”.

Versi plug-in juga menawarkan pilihan seperti rim rintangan angin rendah, trim bingkai tingkap, trim bumper depan dan belakang. Dari segi ukuran badan, panjang, lebar dan tinggi kenderaan adalah 4770 * 1895 * 1689mm, dan jarak roda 2845mm.

Lihat juga:Geely Automobile melancarkan model sejuk Binyue baru