Permainan YOOZOO: Permainan masalah tiga badan akan keluar dalam 3-5 tahun

Banyak drama yang diadaptasi dari karya sci-fi penulis Cina Liu Cixin “Three-Body” akan dilancarkan, tetapi hanya sedikit orang yang pernah mendengar permainan yang berasal dari IP buku ini.YOOZOO Games, yang mendapat hak cipta pada tahun 2020,Ia didedahkan pada hari Isnin bahawa permainan IP masalah tiga badannya dijangka keluar dalam tempoh tiga hingga lima tahun.

YOOZOO Games telah membawa pengalaman bertahun-tahun dalam pengembangan dan pengedaran permainan butik, dan secara berturut-turut melancarkan banyak permainan terkenal seperti “The Legend of the Condor Heroes”,” Daomu Biji”, “Angel Alliance”, dan” Destiny Young Warrior”, dengan hampir 1 bilion pengguna di seluruh dunia.

Namun, pada hari Isnin, YOOZOO Games tidak mengeluarkan maklumat lebih lanjut. Kali terakhir ia mengulas mengenai permainan masalah tiga badan adalah pada bulan Mac 2021. Sebagai tindak balas, setiausaha dewan mengesahkan bahawa projek permainan telah dilancarkan secara rasmi, tetapi masih dalam peringkat awal projek ini, dan syarikat itu merancang untuk menggunakan Unreal Engine 4 untuk membinanya. Walaupun Unreal Engine 5 telah dikeluarkan, UE4 mempunyai sokongan yang lebih baik dan lengkap untuk pembangunan permainan.

Walaupun YOOZOO Games mempunyai banyak kelebihan semula jadi dalam pengembangan permainan, kebimbangan orang ramai mengenai permainan masalah tiga badan tetap ada. Latar belakang dan pandangan dunia novel asal sangat rumit. Watak-watak dan alur cerita bersilang, dan mereka pasti akan menghadapi banyak cabaran dalam proses menyesuaikan diri dengan permainan.

Selain itu, pengeluar siri TV “Three-Body” juga merangkumi Tencent Penguin Pictures dan Three-Body Universe Cultural Development Co., Ltd. (Three-Body Universe). Pihak berkaitan permainan YOOZOO dan Ciwen Media menaja Linghe Culture Media Shanghai Co., Ltd.

Lihat juga:Permainan YOOZOO China akan melaksanakan langkah-langkah baru yang ketat untuk kanak-kanak di bawah umur

YOOZOO Games sebelumnya menyatakan bahawa Three-Body Universe adalah anak syarikat pemegang sahamnya, yang bukan badan utama sistem syarikat. Telah dijelaskan bahawa hak cipta permainan novel yang diperoleh oleh YOOZOO Games tidak ada hubungannya dengan siri TV, dan syarikat itu tidak memiliki hak cipta penyesuaian filem dan televisyen novel tersebut.