Dua belas projek platform permainan Web3 mengakhiri pembiayaan $8 juta

Projek 12 (P12), platform permainan Web3, mengumumkan penutupan dana baru $8 juta pada hari Selasa, membuka jalan untuk pengembangan ekosistem dan menyediakan platform yang dapat diakses dan lestari untuk membuat permainan.

Pusingan ini datang dari pelbagai pelabur yang komited, termasuk: MetaApp, Project Galaxy, Primavera Ventures, CyberConnect, CCV, InfinityLeague, Smrti Lab dan banyak lagi.

P12 mempunyai editor, enjin kandungan meta-alam semesta yang lengkap untuk membina dunia permainan; Berikut adalah satu set portal API/SDK dan pemaju untuk menyambung kandungan permainan pada rantai; Econs adalah satu set peraturan dan mekanisme ekonomi dan kerajaan yang dilaksanakan dalam kontrak pintar EVM.

Menyedari perubahan paradigma yang akan berlaku dalam aset maya, pasukan P12 menetapkan untuk menghilangkan halangan yang secara historis meminimumkan kesan dunia dan pengalaman maya. P12 menghilangkan model keuntungan yang cacat dan bertujuan untuk melayani pengguna dengan lebih baik dan memberi jalan kepada kemungkinan yang tidak terbatas di dunia maya.

Untuk menangani cabaran utama yang mempengaruhi industri permainan Web3, P12 akan membina sistem infrastruktur dan alat yang lengkap untuk memudahkan penciptaan permainan dan melaksanakan mekanisme ekonomi dan kerajaan untuk menjadikan ekonomi permainan lebih mampan.

Pasukan di belakang P12 berasal dari latar belakang Web3 dan permainan hibrid, sementara banyak yang juga terlibat dalam bidang blockchain dan cryptocurrency sejak 2018 dan berjaya membina produk Decentralized Exchange (DEX). Mereka juga mempunyai rekod yang baik dalam penyelidikan dan pembangunan dan pembangunan produk permainan.

Lihat juga:Game Space dan Bybit untuk melancarkan edisi terhad Merger Bird NFT

P12 kini mengundang individu yang berminat untuk mengumpulkan Genesis Soul Bondage NFT yang baru dilancarkan-penghormatan utama kepada pemaju dan pemain-dari laman web Airdrop mereka dan mengajak orang lain untuk melakukan perkara yang sama melalui program rujukan syarikat. Genesis Soul Bondage NFT dilancarkan secara rasmi pada 27 Jun, memberi penghormatan kepada pembangun dan pemain Steam dengan memperoleh sijil di luar rantai, termasuk permainan yang dikeluarkan dan waktu bermain. Dengan berbuat demikian, set data bukti permainan yang berharga ini akan memberi hak kepada pemegang NFT untuk hak dan faedah masa depan.