Red Magic akan melancarkan telefon pintar baru pada bulan Julai

Jenama telefon permainan CinaRed Magic mengumumkan pada hari Khamis bahawa ia akan melancarkan telefon pintar baru pada bulan JulaiDilihat dari wahyu sebelumnya, ia diharapkan menjadi Red Devils 7S Pro.

Red Devils 7s Pro menggunakan cip Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen1. Pegawai mengatakan bahawa ia dapat mengurangkan penggunaan kuasa CPU sekitar 30% berbanding dengan Snapdragon 8. Menurut laporan, penggunaan kuasa GPU telah menurun sebanyak 30%. Berbanding dengan Snapdragon 8, penggunaan kuasa keseluruhan platform telah menurun sebanyak kira-kira 15%.

Red Devils 7S Pro juga menggunakan cip permainan Nubia Red Core No.1. Cip ini menyokong pengecasan pantas 135W, dan telefon pintar mempunyai bateri yang sangat besar. Di samping itu, blogger industri teknologi China yang dijuluki “Stesen Sembang Digital” di Weibo mendedahkan bahawa Red Magic akan melancarkan paparan permainan unjuran skrin tanpa wayar gelombang milimeter.

Red Devils mengeluarkan siri Red Devils 7 pada bulan Februari tahun ini. Peranti ini dilengkapi dengan skrin AMOLED 6,8 inci dengan kadar penyegaran 165Hz. Versi Pro juga merupakan telefon permainan pertama yang bereksperimen dengan teknologi kamera di bawah skrin. Dari segi prestasi, siri Red Devils 7 dilengkapi dengan Snapdragon 8, dan 7 Pro mempunyai cip permainan bebas-Red Core 1.

Lihat juga:Di Festival E-dagang 18 Jun China, Apple menyumbang separuh daripada penjualan telefon pintar

Dari segi hayat bateri, Red Devils 7 mempunyai bateri berkembar 4500mAh terbina dalam dan menyokong pengecasan pantas 120W. Telefon pintar itu dikatakan mampu dicas sepenuhnya dalam masa 17 minit. Sementara itu, Red Devils 7 Pro menyokong pengecasan pantas 135W dan baterinya 5000mAh boleh dicas sepenuhnya dalam masa 15 minit. Yu Hang, naib presiden kanan Nubia, mengatakan bahawa Red Devils tidak hanya akan melancarkan telefon bimbit, tetapi juga berkembang menjadi jenama peralatan permainan profesional.